Homepage2022-06-21T20:43:28+02:00

VAN EEN OPGEKNAPTE ZAAG NAAR EEN TIMMERMAN MET EEN EIGEN ZAAK.
GERED GEREEDSCHAP MAAKT ER WERK VAN.

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt.

Een goede vakopleiding is de basis van een praktisch beroep. Daar leer je de theorie én de praktijk. Gered Gereedschap ondersteunt vakopleidingen met gereedschappen en machines en draagt bij aan de kennis en kunde van leraren. Arme jongeren krijgen zo de mogelijkheid om naar school te gaan en een vak te leren. Leraren leren erbij en verbreden hun kennis.
Lees verder

Een vakman ontwikkelt zijn vaardigheden het beste in de praktijk. Gered Gereedschap zorgt niet alleen voor een goede start maar steunt vakmensen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een starterskit gereedschap, micro-kredieten voor het aanschaffen van bouwmaterialen en werkbegeleiding door een ervaren rot in het vak.
Lees verder

Gered Gereedschap stimuleert ondernemerschap. Doel is om zo de werkgelegenheid onder vakmensen te vergroten. Bijvoorbeeld door het opzetten van gereedschap verhuur- en opknapwerkplaatsen. Goed gereedschap is schaars en niet voor iedereen betaalbaar. Door het openen van deze werkplaatsen krijgen meer vakmensen toegang tot goede gereedschappen en machines.
Lees verder

JUBILEUM PROJECT 40 JAAR  I  SAMEN IN ACTIE VOOR

EEN VLIEGENDE START VOOR 40 STARTENDE TECHNISCHE ONDERNEMERS!

40 STUDIEBEURZEN VOOR ONDERNEMERSTRAINING

‘Jonge vakmensen ontbreekt het vaak niet aan ondernemerszin. Wel aan de juiste kennis, vaardigheden en geld om een eigen bedrijf te starten. en daar zorgen wij voor!’ James Kumakech is werkzaam als projectmanager bij CUWEDE in Noordwest Oeganda. ‘Voor jongeren die net van school af komen is hier nauwelijks werk bij bedrijven; de enige optie is om voor zichzelf te beginnen. En dan zijn er voldoende kansen. Met de Ondernemerstraining trainen en coachen we deze jonge vakmensen bij het starten van hun eigen bedrijf als bijv. timmerman of kleermaker. Dit traject duurt een jaar en is zéér praktijkgericht. Samen met Gered Gereedschap willen we via een studiebeurs 40 jongeren deze training laten volgen. Voor velen is dit de kans van hun leven! Help je mee om dit mogelijk te maken?

     40 studiebeurzen voor training jonge startende technische ondernemers
     Nebbi, Oeganda
     Leren & Ondernemen
     Studiebeurzen
     Benodigd budget: € 18.600

      Lees meer

DAAROM GERED GEREEDSCHAP

CONCRETE PRAKTISCHE HULP
Al 40 jaar steunt Gered Gereedschap vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en gereedschappen. Onze hulp is praktisch en concreet.
We werken daarbij altijd samen met betrouwbare partners voor ondersteuning van lokale initiatieven. Directe steun zonder tussenkomst van andere partijen. Het resultaat is direct zichtbaar en meetbaar.
SAMEN ARMOEDE BESTRIJDEN
In de 26 Gered Gereedschap werkplaatsen in Nederland zijn zo’n 500 vrijwilligers actief. Praktische doeners die vol gedrevenheid gereedschap opknappen voor een 2e leven in Afrika. Samen met gereedschap-inleveraars, donateurs, fondsen en bedrijven hebben we één doel. Het bieden van concrete middelen aan vakmensen in ontwikkelingslanden voor een leven zonder armoede.
EFFECTIEF EN MET RENDEMENT
Bij Gered Gereedschap geloven we dat simpele oplossingen grote veranderingen teweeg kunnen brengen. Onze aanpak is dan ook praktisch en pragmatisch. Zo werken we al 40 jaar. Dankzij vele vrijwilligers, gedoneerde materialen en weinig overhead houden we onze kosten laag. Zo weet jij zeker dat jouw donatie goed terecht komt. En kunnen wij nog meer vakmensen helpen.

GERED GEREEDSCHAP WERKT!

Sinds de oprichting heeft Gered Gereedschap:

 2,6 miljoen

stuks gereedschap opgeknapt en verzonden

 132.000

leer-/werkplekken gecreëerd

 1.650

organisaties ondersteund

Je leest meer over onze manier van werken en behaalde resultaten op de pagina onze resultaten of in ons jaarverslag.

NIEUWS

HOERA! 25 JAAR PARTNERSCHAP PRAXIS & GERED GEREEDSCHAP

Praxis Bouwmarkt is er ‘Voor de makers’: niet alleen hier in Nederland, maar ook voor de vakmensen in Afrika! Praxis is namelijk al 25 jaar een trouw supporter van Gered Gereedschap en geeft middels die samenwerking invulling aan haar maatschappelijke [...]

Ga naar de bovenkant