Met hulp van AFAS Foundation een beter bestaan als automonteur voor kansarme jongeren in Oeganda

 

Het aantal auto’s in Oeganda groeit sterk, en daarmee groeit ook de vraag naar automonteurs. Een mooie kans dus voor jonge Oegandezen om aan het werk te gaan als automonteur! Lokale partners Makanika en Kimuna Technical hebben de handen ineen geslagen om hier werk van te maken. Doel: samen meer kansen creëren voor automonteurs.

Mooie plannen die we graag ondersteunen. En dat vond de AFAS Foundation ook. Ook zij waren enthousiast over de plannen. Samen zullen we beide lokale organisaties gaan ondersteunen. Doel is om per jaar 100 kansarme jongeren op te leiden tot automonteur en de kans op werk vergroten door jaarlijks 50 ervaren monteurs bij te scholen. Daarnaast willen ze het aantal opdrachten vergroten voor automonteurs door hen via een app in contact te laten komen met autobezitters die op zoek zijn naar een monteur.

De AFAS Foundation steunt projecten over de hele wereld gericht op gezondheid, onderwijs en samenleving en streeft naar (grote) impact. Met steun van de AFAS Foundation is Gered Gereedschap in staat om de werkplaats bij Kimuna Technical verder te professionaliseren en te voorzien van de juiste gereedschappen en machines. Ook zullen we de monteurs die aangesloten zijn bij de app Makanika voorzien van professioneel gereedschap zodat ze op een betere manier hun werk kunnen doen. Om te zorgen dat de aangesloten monteurs beschikken over de juiste kennis en capaciteiten zullen vrijwilligers van Gered Gereedschap samen met Kimuna en Makanika een vaardighedentest ontwikkelen. Ook zullen we een scholingsprogramma opzetten waar monteurs bij kunnen leren. Dit zorgt voor meer opdrachten en daarmee een hoger inkomen. Hier profiteert niet alleen de monteur zelf van, maar ook de familie en de gemeenschap waarin hij of zij actief is.

Net zoals Mathias en Michael van Kimuna en Makanika zien we uit naar de samenwerking met AFAS Foundation!