Onze ambitie
Onze programma's
Onze mensen
Partners
Jaarverslag
Ambassadeurs van Gered Gereedschap

OVER GERED GEREEDSCHAP

Gered Gereedschap steunt al 40 jaar vakmensen in ontwikkelingslanden met gereedschap, kennis en kunde. Onze hulp is praktisch en concreet. We stellen goed gereedschap en de juiste machines ter beschikking. We zorgen voor gekwalificeerde leraren en bieden begeleiding van o.a. timmermannen, automonteurs en kleermakers naar zelfstandig werk. Met een goede vakopleiding zijn de mensen zelf in staat armoede achter zich te laten. Wij zien dit als de essentie van onze ondersteuning.

ONZE AMBITIE

In 40 jaar heeft Gered Gereedschap al veel bereikt. Met het geredde gereedschap ondersteunden we 1.650 organisaties en creëerden we 132.000 leer-/werkplekken voor ambachtslieden. Dit succes bouwen we inmiddels verder uit. Naast het inzamelen, repareren en verschepen van gereedschap in onze 26 werkplaatsen doen we meer.

De reden daarvoor is simpel.  Uit ervaring weten we dat een bloeiende ambachtssector in ontwikkelingslanden kansen biedt aan een beter bestaan voor grote groepen mensen. Naast gereedschap ontbreekt het in gebieden waar wij actief zijn echter ook vaak aan voldoende vakmensen, kennis en geld. Daarom ondersteunen we vakmanschap in de breedte. In de praktijk betekent dat we nog meer inzetten op kwalitatief goed vakonderwijs, bereikbaar voor iedereen. We zorgen er voor dat leerlingen na hun vakopleiding aan de slag kunnen en stimuleren ondernemerschap.

Onze ambitie is om in 2024 100.000 mensen een zelfredzaam bestaan te bieden dat mogelijk is gemaakt door Gered Gereedschap. Dat is ambitieus, maar ook zeker haalbaar. We gaan er werk van maken en kunnen daarbij je (financiele) hulp goed gebruiken!  Doe mee of geef!

ONZE PROGRAMMA’S

Gered Gereedschap steunt met haar programma’s – onder de naam EQUIP – vakmanschap in de volle breedte: leren, werken en ondernemen.

LEREN

Een goede vakopleiding is de basis van een praktisch beroep. Daar leer je de theorie én de praktijk. Gered Gereedschap ondersteunt vakopleidingen met gereedschappen en machines en draagt bij aan de kennis en kunde van leraren. Arme jongeren krijgen zo de mogelijkheid om naar school te gaan en een vak te leren. Leraren leren erbij en verbreden hun kennis.
Lees verder

WERKEN

Een vakman ontwikkelt zijn vaardigheden het beste in de praktijk. Gered Gereedschap zorgt niet alleen voor een goede start maar steunt vakmensen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een starterskit gereedschap, micro-kredieten voor het aanschaffen van bouwmaterialen en werkbegeleiding door een ervaren rot in het vak.
Lees verder

ONDERNEMEN

Gered Gereedschap stimuleert ondernemerschap. Doel is om zo de werkgelegenheid onder vakmensen te vergroten. Bijvoorbeeld door het opzetten van gereedschap verhuur- en opknapwerkplaatsen. Goed gereedschap is schaars en niet voor iedereen betaalbaar. Door het openen van deze werkplaatsen krijgen meer vakmensen toegang tot goede gereedschappen en machines.
Lees verder

PARTNERS

Gered Gereedschap is trots op alle samenwerkingen. Onze partners brengen maatschappelijke betrokkenheid in de praktijk, ieder op zijn eigen manier. De een steunt financieel, de andere met materiaal, mensen of kennis. Zo maken we samen werk van het bestrijden van armoede en bieden we vakmensen in ontwikkelingslanden zicht op een zelfstandig bestaan.

Bekijk voor een compleet overzicht onze partnerpagina. Ook meedoen? Neem contact met ons op!

JAARVERSLAG

Wil je weten wat we het afgelopen jaar hebben betekend voor vakmensen in ontwikkelingslanden? Lees in ons Jaarverslag met jaarrekening hoe we onze gelden hebben besteed en welke doelen we hebben bereikt. Het zijn resultaten waar we trots op zijn.

De Stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap is aangemerkt als algemeen nut beoogde instelling (ANBI). De gegevens die openbaar dienen te zijn op de website kun je via onderstaande link raadplegen.

 

ONZE AMBASSADEURS

Ambassadeurs van Gered Gereedschap zijn mensen van naam en faam die geloven in het werk van de stichting en hun naam hier graag aan verbinden. Ze zijn lid van de Raad van Aanbeveling of actief als ambassadeur. Afhankelijk van de mogelijkheden zijn zij meer of minder betrokken. Zij promoten Gered Gereedschap in hun netwerk en adviseren op strategische vraagstukken.


Jan Marijnissen

Politicus/Voormalig fractievoorzitter van de SP

‘Het initiatief Gered Gereedschap is zo mooi dat iedereen er weet van zou moeten hebben.’
Lees verder

Tim Coronel
Rallycoureur

‘Wat die jongens van Gered Gereedschap krijgen is goud!’
Lees verder


Marlies van Wijhe

CEO Koninklijke Van Wijhe Verf

‘Met goed gereedschap behaal je de mooiste resultaten.’
Lees verder