Inzamelpunten
Werkplaatsen
Landelijk bureau
Contactformulier

INZAMELPUNTEN

Heb je nog oud gereedschap? Wat eigenlijk nog veel te goed is om weg te doen maar je gebruikt het niet meer? Lever het dan in bij een van onze inzamelpunten. Zo help je mee aan het samenstellen van een set gereedschappen voor een technische school of een starterskit voor een jonge ondernemer, die graag aan de slag wil. Maak er even werk van, dat werkt!

Waar inleveren?

Gered Gereedschap heeft 450 inzamelpunten in Nederland waaronder alle Praxis Bouwmarkten. Bekijk het overzicht voor een inzamelpunt bij jou in de buurt.

Welk gereedschap?

Gered Gereedschap verzamelt handgereedschap, naaimachines, elektrisch handgereedschap en (in overleg) werkplaatsmachines.

Start een werkplaats!

Initiatiefnemers van nieuwe werkplaatsen zijn welkom. Neem contact met ons op voor meer informatie en de voorwaarden.

WERKPLAATSEN

In de 26 werkplaatsen van Gered Gereedschap wordt het gereedschap gesorteerd, opgeknapt en verzendklaar gemaakt voor projectpartners in ontwikkelingslanden. De helft van alle Gered Gereedschap werkplaatsen is geheel voor en door vrijwilligers georganiseerd. De andere helft bestaat uit werkplaatsen die onderdeel zijn van welzijnsinstellingen, (re)integratieprojecten of dagactiviteitencentra.

Een overzicht van alle werkplaatsen tref je aan op de werkplaatspagina.

LANDELIJK BUREAU

Stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap ondersteunt vanuit het landelijke bureau de lokale werkplaatsen. Zij fungeert als centraal aanspreekpunt, beoordeelt alle (aan)vragen voor hulp, regelt de logistiek, de financiering en de gezamenlijke PR & Communicatie. Voor vragen kun je contact met ons opnemen.

Wil je als organisatie een aanvraag indienen voor ondersteuning door Gered Gereedschap bekijk dan onze aanvraag pagina.

Ons secretariaat wordt 2 dagdelen per week bemand door vrijwilligers. Krijg je ons niet aan de lijn spreek dan in op onze voicemail. Het kan dus even duren voordat wij contact met je op (kunnen) nemen om jouw vraag te beantwoorden.

Stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap
M van Bouwdijk Bastiaansestraat 58, 1054 SP, Amsterdam.
info@geredgereedschap.nl
Tel: +31 (0)614230518

Triodos Bank: NL 34 TRIO 0212112430

CONTACTFORMULIER

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.