Word donateur!
Help als bedrijf!
Word vrijwilliger!
Doneer gereedschap!
Nalatenschap
Start een werkplaats

Gered Gereedschap bestaat dankzij de inzet van veel gereedschap-inleveraars, vrijwilligers en de financiële hulp van donateurs en bedrijven. Zonder die steun staan heel veel mensen alleen in hun vaak kansloze strijd tegen armoede! Help ons daarom mee met vakmanschap in de volle breedte te ondersteunen. Dat kan op vele manieren. Kies hieronder uit de mogelijkheden om te helpen of om directe financiële steun te geven. Alle hulp is welkom!

DOE EEN GIFT

Je kunt ons ondersteunen door een eenmalige gift over te maken, eventueel voor een specifiek project. Voor € 25 doneer je al een volledig gevulde gereedschapskist, de basis van een zelfredzaam bestaan. Je kunt op de website direct eenvoudig en veilig doneren via iDEAL.

Zelf overmaken op onze bankrekening kan ook. Ons rekeningnummer is:  IBAN NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap in Amsterdam.

WORD DONATEUR

Als donateur geef je structureel, bijvoorbeeld iedere maand of ieder kwartaal, een door jou gekozen bedrag. Met het bedrag draag je direct bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van vele jongeren in Afrika.

Structurele donaties zijn voor ons van grote waarde, hierdoor kunnen we continuïteit van onze activiteiten garanderen. Aanmelden als donateur kan direct hier online via ons donatieformulier. Je kunt ook het machtigingsformulier downloaden en opsturen.

SCHENK MET BELASTINGVOORDEEL

Je kunt je donatie aan Gered Gereedschap ook voor minimaal 5 jaar vast leggen in een periodieke schenking. Met een periodieke schenking zijn donaties volledig fiscaal aftrekbaar. Je kunt dan – afhankelijk van jouw inkomen – tot 52% van je donatie terugkrijgen.

Een periodieke gift dien je schriftelijk vast te leggen. Het formulier daarvoor kun je hier downloaden. Als je het opstuurt, dan vullen wij het verder aan en krijg je het ondertekend retour gestuurd.

HELP ALS BEDRIJF

Wil je met je bedrijf een goed doel steunen en invulling geven aan duurzaam en betrokken ondernemen? Werk dan samen met Gered Gereedschap: doneer, kom in actie, mobiliseer je medewerkers of adopteer een concreet project! Zo bied je samen met Gered Gereedschap vakmensen in ontwikkelingslanden een steun in de rug en de kans te werken aan een betere toekomst.

Belangrijk is een vorm te vinden die bij past bij jou en je bedrijf.  Er is veel mogelijk. Wellicht heb je zelf al een concreet idee? Elke samenwerking begint met een goed gesprek. Bel of mail voor een afspraak met Peter Schmidt.


Meer weten?
Peter Schmidt
Projectmanager Marketing & Communicatie
partners@geredgereedschap.nl
06-11737187

SUPPORTERS VAN GERED GEREEDSCHAP

Praxis Bouwmarkten is al 25 jaar een trouw supporter van Gered Gereedschap. Zo is er in elke vestiging van de bouwmarkt een inzamelpunt van Gered Gereedschap te vinden waar je je oude gereedschap kunt inleveren.
Lees meer

Werkspot biedt via hun website ondersteuning aan professionele vakmannen in Nederland. Maar ook in het buitenland is Werkspot actief. Zo steunt de organisatie via Gered Gereedschap vakmensen in Kameroen.
Lees meer

ERIKS is een industrieel dienstverlener op het gebied van werktuigbouwkundige componenten. Afgeschreven – maar nog prima bruikbare – gereedschappen zet ERIKS in ter ondersteuning van een duurzaam opleidingstraject in Kameroen.
Lees meer

WORD VRIJWILLIGER
Vrijwilligers vormen het hart van Gered Gereedschap. In de 26 werkplaatsen en op het landelijk bureau in Amsterdam werken we met zo’n 500 vrijwilligers. Gered Gereedschap is dan ook altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers. Zoek je actief vrijwilligerswerk dan ben je zeker welkom in één van onze werkplaatsen. Als handige klusser maar ook als bestuurslid, PR medewerker of bij de projectadministratie. Interesse?

DONEER GEREEDSCHAP

Heb je twee zagen in huis, een sleutelset die nooit gebruikt wordt of een naaimachine die achterin de garage staat? Lever het in bij Gered Gereedschap!

Waar inleveren?

Gered Gereedschap heeft 450 inzamelpunten in Nederland waaronder alle Praxis Bouwmarkten. Bekijk het overzicht voor een inzamelpunt bij jou in de buurt.

Welk gereedschap?

Gered Gereedschap verzamelt (elektrisch) handgereedschap, naaimachines en (in overleg) werkplaatsmachines.

Werkplaatsen

Gered Gereedschap heeft 26 werkplaatsen in Nederland. Een overzicht tref je aan op de werkplaatspagina.

NALATEN

Overweegt u Gered Gereedschap te laten delen in uw nalatenschap? Een mooi idee. Door Gered Gereedschap op te nemen in uw testament geeft u ook in de toekomst jongeren in ontwikkelingslanden kans op een bestaan als vakman en een beter leven. Er zijn verschillende mogelijkheden om Gered Gereedschap op te nemen in uw testament: als erfstelling of als legaat.

Gered Gereedschap is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap wordt besteed aan het doel waarvoor u het hebt bestemd: het bevorderen van zelfredzaamheid van leerlingen en startende ondernemers in Afrika door gereedschap en technische kennis beschikbaar te stellen.

Wilt u persoonlijk van gedachten wisselen over dit onderwerp of heeft u vragen? Neem dan contact op met mr. Pablo van Klinken.

START EEN WERKPLAATS

Gered Gereedschap heeft 26 werkplaatsen in Nederland. Daar wordt het gereedschap gesorteerd, opgeknapt en verzendklaar gemaakt voor projectpartners in ontwikkelingslanden. De helft van alle Gered Gereedschap werkplaatsen is geheel voor en door vrijwilligers georganiseerd. De andere helft bestaat uit werkplaatsen die onderdeel zijn van welzijnsinstellingen, (re)integratieprojecten of dagactiviteitencentra.

Initiatiefnemers voor nieuwe werkplaatsen zijn altijd van harte welkom. Bij het opstarten van een werkplaats komt heel wat kijken. Voor informatie daarover en de voorwaarden voor deelname aan het Gered Gereedschap netwerk kun je contact met ons opnemen.

Meer weten? Neem contact op met Ellen van Puffelen


Meer weten?
Ellen van Puffelen
Projectmanager Operationeel
ellen@geredgereedschap.nl
06-14230518