Projecten 2021-12-17T13:05:29+00:00

PRAKTISCH, CONCREET EN COMPLEET

De projecten die Gered Gereedschap steunt helpen technisch vakonderwijs en ondernemerschap in Afrika verder. Onze hulp is praktisch, concreet en compleet: 20 volledige sets timmergereedschap, een compleet ingericht naaiatelier, extra scholing voor technische vakdocenten. Steun vanuit steeds hetzelfde doel: het bevorderen van technisch vakmanschap. Met goed gereedschap, kennis en kunde. We werken bij ieder project met betrouwbare projectpartners op de plaats zelf. Met meerdere projecten in één regio bouwen we mee aan de groei van de werkgelegenheid. Help jij ons mee er werk van te maken?

KERSTACTIE 2021 SAMEN IN ACTIE VOOR

‘DEZE OPLEIDING GEEFT TOEKOMSTPERSPECTIEF, MAAKT JONGE VROUWEN BLIJVEND ZELFSTANDIG!’

ABEL ROBERT SSEKAYOMBA, SAINT ANN FOUNDATION, VRAAGT ONZE HULP

De situatie op het eiland Buyiga in Oeganda is schrijnend. Gebrek aan onderwijs zorgt voor weinig perspectief, zeker niet voor de jonge vrouwen. Saint Ann Foundation probeert hier verandering in te brengen. Zo verzorgen ze kleermakers opleidingen voor meer dan 75 jonge vrouwen en helpen hen zo om écht op eigen benen te staan. Ze hebben echter veel te weinig naaimachines om dat goed te doen. Daarom vragen ze onze hulp. Met meer machines kunnen ze de jonge vrouwen nog beter op weg helpen. Help je mee?

     Ondersteuning vakopleiding kleermaken
     Buyiga, Oeganda
     Onderwijs
     Gereedschappen en machines
     Benodigd budget: € 3.132

      Lees meer

ONZE RESULTATEN

Jaarlijks ondersteunt Gered Gereedschap geselecteerde projecten waarmee we de armoede in ontwikkelingslanden bestrijden. We zijn bijzonder trots op de resultaten die we daarmee bereiken. Lees hier meer over de concrete resultaten die we – mede dankzij de steun van velen – de afgelopen jaren met onze projecten hebben weten te realiseren.

‘ENORME VERBETERING VAN HET ONDERWIJS IS GEREALISEERD’

“Hoe groot het effect van de zending gereedschappen is heb ik zelf ervaren bij mijn bezoek aan Babungo”, zegt Wietske Stokvis, voorzitter van Stichting Babungo.“Het praktijkonderwijs op middelbare beroepsscholen is sterk verbeterd omdat er nu materiaal is waarmee leerlingen kunnen oefenen. Het enthousiasme is zo groot dat leerlingen hun eigen praktijkruimtes aan het bouwen zijn.

     Babungo, Kameroen
     Leren, Ondernemen
     Gereedschap voor scholen
     Vakgebied: houtbewerking, metaalbewerking, kleermaken

ST. THERESA: GROEI AANTAL LEERLINGEN DANKZIJ GEREEDSCHAP.

‘Vorig jaar rond deze tijd hadden we slechts een handjevol studenten omdat we de capaciteit niet hadden om er meer tegelijk te helpen. We hadden zo weinig gereedschap! Maar dat is nu gelukkig veranderd!’ Aan het woord is Musa Lusiola, hoofd Timmeropleiding van St Theresa Youth Polytechnic. De school, gevestigd in Kakagema, een van de armste regios van Kenia, biedt onderdak aan vroegtijdig schoolverlaters. Het aantal leerlingen groeit.

     Musoli, Kenia
     Leren
     Gereedschap voor scholen
     Autotechniek, hout- en metaalbewerking

VOLOP NIEUWE KANSEN VOOR JONGEREN MET EEN BEPERKING.

‘Woorden kunnen niet omschrijven hoe dankbaar ik ben voor wie ik ben geworden dankzij SHUMAS en de schoenen die ik heb leren maken met het gereedschap van Gered Gereedschap”, zegt Johnson Nsungnying. Hij was een van de studenten van SHUMAS die als leerling-schoenmaker profiteerde van de steun die de organisatie mocht ontvangen van Gered Gereedschap.

     Bamenda, Kameroen
     Leren
     Gereedschap voor scholen
     Vakgebied: schoenmaken, kleermaken, houtbewerking, elektrotechniek, metselen.