Onlangs vertrok vanuit ons logistiek centrum in Gouda wederom een container naar Oeganda. Vol gereedschappen en machines om de opleiding houtbewerking bij Lords Meade Vocational College in Jinja verder te versterken en professionaliseren.

 

Lords Meade is één van de deelnemende scholen in het meerjarige programma dat Gered Gereedschap uitvoert in de regio Jinja om het beroepsonderwijs te versterken en ondernemerschap te stimuleren.

 

Lords Meade Vocational College is een gemengde dag- en kostschool voor voortgezet onderwijs voor zowel jongens als meisjes. De school opereert al 20 jaar als een middelbare school met een dubbel curriculum. Dat is uniek in Afrika. Het is een van de 10 scholen die zowel voortgezet onderwijs als beroepsonderwijs bieden in Oeganda. Door de middelbare school te combineren met beroepsonderwijs leren de leerlingen al op jonge leeftijd vaardigheden die belangrijk zijn om een succesvol vakman of -vrouw te worden.

Daarnaast bevinden zich in de container ook gereedschappen en machines voor de andere deelnemende scholen. Dank aan al onze geweldige vrijwilligers, supporters, donateurs en partners die dit mogelijk maken. Samen maken we een verschil in de levens van zoveel getalenteerde jonge mensen in Oeganda!

Wil je meer weten over onze aanpak in Jinja, Oeganda? Bekijk dan de video!