De inrichting van een metaalwerkplaats waar 75 jongeren per jaar een praktijkopleiding tot metaalbewerker kunnen volgen is met het vertrek van de container met gereedschap naar Ghana weer een stap dichterbij gekomen.

 

Het gaat hier om een gezamenlijk project van Chocolonely Foundation, Gered Gereedschap en de coöperatie voor cacaoboeren, ASUNAFO North. De Chocolonely Foundation zet zich in voor slaafvrije chocolade en ondersteunt actief de cacao gemeenschappen in en rond Goaso. Eén van de speerpunten van de foundation is het faciliteren van onderwijs voor jonge mensen van de cacaoboeren gemeenschappen ter voorkoming van kinderarbeid. Speciaal voor jongeren die hun school voortijdig hebben verlaten starten de betrokken organisaties een metaalopleiding.

Om het project vorm te geven werkt de cacao coöperatie samen met een lokale vakschool, het Technology Solution Centre (TSC). TSC zorgt voor de trainingslocatie en de leraren en ASUNAFO North zal de leerlingen werven uit hun gemeenschappen. Gered Gereedschap zorgt voor de gereedschappen, machines en technische en didactische ondersteuning. Chocolonely Foundation stelt het geld beschikbaar voor dit project waaronder 75 beurzen voor twee jaar, met een mogelijkheid voor een vervolgopleiding voor 25 studenten.

Daarnaast zitten er in deze container ook gereedschappen voor andere organisaties zoals o.a. Stichting Ghana Over de IJssel, ENE Empowerment en Heritage Charity Foundation.