Het had wat voeten in de aarde maar eind juni is een container vol opgeknapte gereedschappen en machines op transport gegaan naar Kenia. Goed nieuws dus voor onze projectpartners aldaar!

 

Het vertrek stond al enige tijd gepland maar door veranderende regelgeving rondom de import van onze goederen in Kenia was een uitgebreide inspectie voor vertrek noodzakelijk. Nadat dat was gebeurd kon de container op transport. Aan boord maar liefst 36 zeer uitgebreide scholensets opgeknapte gereedschappen, geschikt om elk 10 leerlingen tegelijkertijd les te geven in vakrichtingen als  metaalbewerking, automechanica, houtbewerking, elektrotechniek of metselen. Daarnaast vonden ook nog 84 naaimachines, diverse apparaten zoals breimachines, een zaagtafel, houtdraaibank en lasapparatuur hun weg naar een 2e leven in Kenia.

De gereedschappen zijn bestemd voor een 6-tal organisaties: Mwena Polytechnic School, Nyakemo Women Group, Litrake Self Help Group, Isanya Youth Polytechnic, Oyugis Integrated Development Organisation en Nyabondo Centre for the Disabled. Naar verwachting zal de container in augustus in Kenia aankomen. De opleidingen zullen daarna snel beginnen.

Gered Gereedschap dankt iedereen die aan dit project heeft bijgedragen: onze vrijwilligers, donateurs, fondsen en sponsoren. Speciale vermelding deze keer voor de team’s van GriDD, E-norm en TecLine voor hun bijdrage.