HELP ALS BEDRIJF

Wil je met je bedrijf een goed doel steunen en invulling geven aan duurzaam en betrokken ondernemen? Werk dan samen met Gered Gereedschap: doneer, kom in actie, mobiliseer je medewerkers of adopteer een concreet project! Zo bied je samen met Gered Gereedschap vakmensen in ontwikkelingslanden een steun in de rug en de kans te werken aan een betere toekomst.

Belangrijk is een vorm te vinden die bij past bij jou en je bedrijf.  Er is veel mogelijk. Wellicht heb je zelf al een concreet idee?

Elke samenwerking begint met een goed gesprek. Bel of mail voor een afspraak met Peter Schmidt.


Meer weten?
Peter Schmidt
Projectmanager Marketing & Communicatie
partners@geredgereedschap.nl
06-11737187

SUPPORTERS VAN GERED GEREEDSCHAP

AL 25 JAAR TROUW
SUPPORTER VAN GG

Praxis is er ‘Voor de makers’: niet alleen hier in Nederland maar ook voor de vakmensen in ontwikkelingslanden. Praxis is namelijk al 25 jaar een trouw supporter van Gered Gereedschap en geeft middels die samenwerking invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Zo is er in elke vestiging van de bouwmarkt een inzamelpunt van Gered Gereedschap te vinden waar je je oude gereedschap kunt inleveren.

Ook biedt de Praxis ondersteuning bij het drukwerk van Gered Gereedschap. Zo bekostigen zij bijvoorbeeld het donateursmagazine GG Bericht, flyers en posters. Zo maken we samen werk van vakmanschap!

www.praxis.nl

STEUNT VAKMENSEN IN NEDERLAND ÉN AFRIKA

In Nederland ligt een opleiding tot vakman voor de hand. Maar in de meeste Afrikaanse landen ontbreken deze opleidingen en is er geen geld voor goed gereedschap.

Daar wilde Werkspot iets aan doen. Het bedrijf biedt als marktleider op het gebied van online klusaanbesteding ondersteuning aan professionele vakmannen in Nederland.

Werkspot adopteerde een concreet project in Kameroen waar jongeren opgeleid werden tot vakman. De afgestudeerden kregen na afloop van hun opleiding een set gereedschap waar ze als zelfstandig vakman mee aan de slag kunnen gaan. Mooi werk Werkspot! Klus. Klik. Klaar.

www.werkspot.nl

LEERTRAJECT VOOR JONGE VAKMENSEN

ERIKS is een industrieel dienstverlener op het gebied van werktuigbouwkundige componenten die actief is in de BeNeLux. Na een al eerdere succesvolle samenwerking zocht ERIKS onlangs wederom contact om te kijken of afgeschreven – maar nog prima bruikbare – gereedschappen wellicht een goede bestemming konden vinden bij Gered Gereedschap. Heel wat gereedschap bleek uitstekend bruikbaar voor onze projecten.

ERIKS vind het bijzonder de moeite waard ook op deze manier invulling te geven aan haar MVO beleid. Het materiaal van ERIKS zal onder andere ingezet worden voor een duurzaam opleidingstraject van jonge technici in Babungo, Kameroen.

www.eriks.nl

AUTORALLY KRIS KRAS DOOR SCANDINAVIË

Meedoen aan de ScanCoveryTrial en daarmee geld ophalen voor Stichting Gered Gereedschap.

Dat was het doel van Team GriDD met Jeroen Grit en Mark Geljon. Deze 7.000 kilomter lange autotoertocht met 110 teams dwars door Scandinavië is een doel op zich. De omstandigheden zijn zwaar: veel sneeuw, ijs en temperaturen tot -47 gr. C. Een hele uitdaging dus!

Met deze stoere inzamelingsactie wist het team een prachtig bedrag op te halen van maar liefst €5165 voor Gered Gereedschap’s partner Isanya Youth Polytechnic in Kilorgis, Kenia. Dank Mark en Jeroen voor jullie geweldige actie!

www.gridd.nl

INZAMELEN IN ALLE VESTIGINGEN

Enorm is een keten van zo’n 35 ijzerwarenspeciaalzaken, verspeid over heel Nederland. Vele doe-het-zelf-ers en liefhebbers van goede gereedschappen weten de weg naar de firma te vinden. Als invulling voor haar maatschappelijke betrokkenheid werkt Enorm samen met Gered Gereedschap. Zo is in alle vestigingen een inzamelpunt ingericht waar oud gereedschap ingeleverd kan worden.

Ook worden gezamenlijke acties opgezet waarbij Enorm voor elk stuk verkocht gereedschap een financiële donatie doet. Daarmee kunnen wij partners zoals OIDO in Kenia ondersteunen met goede gereedschappen.

www.enorm.nl

UW INSPIRERENDE VERHAAL HIER?

Wil je met je bedrijf een goed doel steunen en invulling geven aan duurzaam en betrokken ondernemen?

Werk dan samen met Gered Gereedschap: doneer, kom in actie, mobiliseer je medewerkers of adopteer een concreet project! Zo bied je samen met Gered Gereedschap vakmensen in ontwikkelingslanden een steun in de rug en de kans te werken aan een betere toekomst.

Belangrijk is een vorm te vinden die bij past bij jou en je bedrijf.  Er is veel mogelijk. Wellicht heb je zelf al een concreet idee?

Bel of mail voor een afspraak met Peter Schmidt.

FIETSEN VOOR HET GOEDE DOEL

Meedoen aan de grootste ATB Strandrace van Nederland en daarmee zoveel mogelijk geld ophalen voor jonge technici in Afrika.

Dat was het doel van TecLine en BouwGenius, organisaties die zich bezig houden met het invullen van tijdelijke en vaste technische vacatures en tevens ambassadeur zijn van Stichting Gered Gereedschap.

Het team fietste al meerdere keren samen met klanten en medewerkers de ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond ter ondersteuning van diverse projecten van Gered Gereedschap. Een bijzonder sportieve prestatie! Bekijk ook het videoverslag van zowel de race als de cheque overhandiging!

www.tecline.nl

STIMULEREN ONDERNEMERSCHAP

De Staples Foundation is de liefdadigheidsorganisatie die gelieerd is aan Staples, de grootste leverancier van kantoorbenodigdheden ter wereld. De organisatie zet zich in om banen te creëren en onderwijsinitiatieven te ondersteunen. Gered Gereedschap werd door de medewerkers van Staples Nederland gekozen als een van de organisaties die een donatie mochten ontvangen uit het 2 Million & Change programma van de Foundation.

Dankzij deze steun kon Gered Gereedschap partner Youth Development Research Centre in Tamale / Ghana ondersteunen met houtbewerkingsgereedschap en naaimachines. Vele jongeren kregen zo de kans een opleiding te volgen en een eigen bedrijfje te starten.

www.staples.nl

INZAMELACTIE MET KLANTEN

Techsharks is als bemiddelaar in de techniek dagelijks bezig met het invullen van technische vacatures voor bijvoorbeeld onderhoudsmonteurs en metaalbewerkers. Beroepen waar goed gereedschap onmisbaar is. Voor de praktische invulling van haar maatschappelijke betrokkenheid koos men dan ook voor een samenwerking met GG.

Samen met klanten en leveranciers werd gereedschap ingezameld voor een verhuurwerkplaats in Oeganda. Tijdens de actie werden meer dan 25 inzamelboxen geplaatst op eigen vestgingen en bij partners. Bovendien doneerde Techsharks per stuk gereedschap dat werd ingezameld ook nog eens € 1,50 aan onze stichting. Kortom: een mooie actie van Techsharks!

www.techsharks.nl