Door het coronavirus schudt de wereld momenteel op zijn grondvesten. De impact is in ons eigen land al groot, in de Afrikaanse landen waar wij actief zijn komt de crisis nog harder aan. In veel gevallen zijn de grenzen dicht en ligt het openbare leven stil. Veel van de vakscholen waarmee wij samenwerken zijn gesloten. Dat geldt ook voor onze werkplaatsen in Oeganda. 

 

Doordat de overheden snel hebben gehandeld is het aantal besmettingen in Afrika momenteel nog laag. Dat is goed nieuws. De gevolgen van deze aanpak zijn echter groot, vooral voor mensen die in armoede leven. Veel (vak)mensen in Afrika zijn afhankelijk van wat ze dagelijks verdienen. Die hebben geen financiële buffer: geen geld is geen eten. De verwachting is dat deze crisis veel mensen in Afrika (weer) in de armoede zal laten belanden.  

Wij blijven ons – met jouw hulp – inzetten voor deze mensen. Door het bieden van praktische en concrete hulp zoals we dat al 38 jaar doen. Ondersteuning met gereedschappen en machines en de juiste vakkennis zodat, zodra het weer kan, mensen zelf aan de slag kunnen en een boterham kunnen verdienen. 

Mogen we rekenen op jouw steun? Doneer dan via www.geredgereedschap.nl/doneer Alvast bedankt! 

Pas ondertussen goed op jezelf en je naasten!