Maar liefst 140 gereedschapskisten werden onlangs door medewerkers van Pon in elkaar getimmerd. Medewerkers van Pon mogen zich 2 dagen per jaar tijdens werktijd inzetten voor een goed doel. Zo’n 15 medewerkers kwam half maart – nog net voordat de corona maatregelen ingingen – bijeen om zich in te zetten voor Gered Gereedschap.

 

Na een korte introductie over het werk van de stichting ging men voortvarend aan de slag. Al snel klonk alleen nog het geluid van accuboormachines, niethamers en schuurmachines door de werkplaats en had ieder zijn of haar taak. Aan het einde van de middag kon tevreden teruggekeken worden op het bereikte resultaat.

        

De kisten zijn bestemd voor de autotechniek opleiding bij partners Makanika en Kimuna Technical in Oeganda en zullen – gevuld met de juiste professionele gereedschappen – ter beschikking worden gesteld aan (jonge) automonteurs na afloop van hun basisopleiding. Een mooi initiatief van Pon, zeker gezien de achtergrond van het bedrijf dat bij velen bekend is o.a. als importeur van Volkswagen, Audi, ŠKODA, Porsche en SEAT op de Nederlandse markt. Het bedrijf steunt het werk van Gered Gereedschap al langer. Zo staan er bij verschillende andere bedrijven die onderdeel zijn van Pon zoals o.a. Gazelle, Bakker Sliedrecht, Pon Cat, A-Point, Van Den Udenhout en PEPP NL inzamelbakken waar gereedschappen en machines ingeleverd kunnen worden.