Of we een mooie bestemming hadden voor 554 overalls, 177 werkbroeken, 267 t-shirts en polo’s, 50 jassen, 166 sweaters shirts en 60 stofjassen met FOCWA opdruk? Dat was de vraag vanuit BOVAG onlangs. Natuurlijk konden we daar positief op antwoorden!

 

FOCWA was een Nederlandse vereniging die in 1936 werd opgericht als brancheorganisatie voor schadeherstelbedrijven. In 2023 is de organisatie gefuseerd met BOVAG en zijn de 750 leden van de brancheorganisatie ondergebracht bij BOVAG Schadeherstel. Na de fusie was BOVAG op zoek naar een goede bestemming voor de overgebleven voorraad FOCWA-werkkleding.

De kleding krijgt nu via Gered Gereedschap een mooie nieuwe bestemming bij (leerling) monteurs in de regio Jinja Oeganda. De kleren zullen beschikbaar worden gesteld aan leerlingen en oud-leerlingen van de technische scholen waar Gered Gereedschap in de regio Jinja, Oeganda mee samenwerkt. Goede werkkleding is duur voor veel van de jonge vakmensen waarvan velen in armoede leven. Al met al dus een mooie bestemming voor de FOCWA-werkkleding!