Al meer dan 35 jaar is Gered Gereedschap actief in Groningen. En daar dreigt aan het einde van dit jaar een einde aan te komen! De werkplaats moet namelijk het huidige onderkomen aan de Van Schendelstraat 1 verlaten.

Het gebouw is verkocht en zal worden verbouwd tot woningen. De verwachting is dat er nog dit jaar met de bouwactiviteiten zal worden gestart. Daarom is Gered Gereedschap Groningen per direct op zoek naar een nieuwe locatie!

Armoede met vakmanschap bestrijden
De werkplaats in Groningen maakt deel uit van het landelijke netwerk van Gered Gereedschap. Al sinds 1982 steunt Gered Gereedschap vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding van en naar werk zijn daar onderdeel van. Het geeft kansarme jongeren de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. En met succes. Dankzij de steun van Gered Gereedschap krijgen vele duizenden jongeren jaarlijks de kans op een beter leven.

Duurzaam
De benodigde gereedschappen en machines worden in Nederland ingezameld via meer dan 400 inzamelpunten; jaarlijks gaat het daarbij om zo’n 300.000 stuks. Zo draagt de organisatie al sinds de start bij aan de verduurzaming van de samenleving. Het opknappen van de gereedschappen gebeurt in werkplaatsen zoals in Groningen. Tientallen vrijwilligers zijn daar elke week actief; praktische doeners die vol gedrevenheid gereedschap opknappen en klaar maken voor een 2e leven in Afrika.

Zoek mee
Dit mooie initiatief mag niet verloren gaan voor Groningen. Weet je een locatie (minimaal 150 m2 oppervlakte en rond de € 500 huur) of heb je een tip of contact, neem dan contact met ons op via pr@geredgereedschap.nl

Alvast bedankt!