Vaak zitten aan een stuk gereedschap dierbare herinneringen vast. Zoals aan de Metabo handboor van de vader van mevrouw Fritz. “Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Mijn vader zou trots op mij zijn.”

 

“Hoe vaak ik dit Metabo handboortje niet heb geleend van mijn vader.” Mevrouw Fritz uit Den Haag heeft mooie herinneringen aan deze antieke handboor. De Metabo handboor van Mevrouw Fritz was oorspronkelijk van haar vader. Na de ambachtsschool ging haar vader (1913) op 13-jarige leeftijd werken als meubelmaker in de Timmerfabriek van scheepswerf De Schelde. Destijds de trots van Vlissingen. Hier heeft haar vader zo’n 10 jaar gewerkt en meubels gemaakt voor het interieur van schepen.

Zijn gereedschap, waaronder de Metabo handboor, heeft hij altijd bewaard op zolder. Het handboortje leende mevrouw Fritz vaak van haar vader om een gaatje te boren in hout om iets op te kunnen hangen. Na al die jaren heeft mevrouw Fritz de handboor bewaard en koestert ze de boor nog steeds. Een paar jaar eerder kwam mevrouw Fritz al in contact met Gered Gereedschap toen ze een Singer trapnaaimachine en een elektrische naaimachine gedoneerd had. Mevrouw Fritz: “Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen en het gereedschap zal zeker in een land eindigen waar men tot nu toe nog niets heeft om te overleven. Mijn vader zou trots op mij zijn.”

Heeft u nog oud gereedschap liggen met een bijzondere geschiedenis? Wij tekenen enkele mooie verhalen op van mensen die – soms met pijn in het hart – hun gereedschap hebben afgeleverd bij een van onze werkplaatsen of inzamelpunten. Stuur een bericht naar pr@geredgereedschap.nl. De mooiste verhalen worden door ons vastgelegd.