Half juli vertrok vanuit ons logistiek centrum bij De Baanderij in Gouda een tot de nok toe gevulde container vol gereedschappen en machines naar Ghana.

 

De gestandaardiseerde kisten waar de gereedschappen in verpakt worden, bleken hier ook weer van toegevoegde waarde. De container kon zo namelijk zonder verlies van ruimte vol gepakt worden met goederen. Deze keer kon er dan ook écht niets meer bij, getuige ook de foto hieronder.

De gereedschappen en machines zullen ter ondersteuning van praktijkonderwijs en ter versterking van ondernemerschap van vaklieden ingezet worden bij een vijftal projectpartners in Ghana: Stichting Adwuma Ye (Tamale), Ngleshie Amanfro I.C.C.E.S. (Kaneshie-Accra), Urban Poor Child Organisation (Botoi Shiienyo), Care and Concern Action Group (Sokode) en Wunizooya Development Programme (Tamale).

Werkplaatsen uit heel Nederland waren betrokken bij het opknappen van de gereedschappen die nu een 2e leven beginnen in Ghana. Het gaat daarbij om: 33 10 persoons gereedschapssets, 137 naaimachines, 61 1 persoonssets, strijkbouten typemachines en werkkleding.

Gered Gereedschap dankt alle betrokkenen die bijgedragen hebben aan de totstandkoming. Een speciale dank gaat uit naar het team van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag voor hun steun bij de uitvoering van dit project.