Vorig jaar zomer vroegen wij uw hulp voor de kleermakers in Oeganda. Maar liefst 15 organisaties hadden ons via onderwijs koepelorganiatie Uganda Association of Private Vocational Institutions (UGAPRIVI) benaderd voor steun. Of we konden helpen met de uitbreiding van het aantal kleermakersopleidingen. Gezien onze jarenlange samenwerking met UGAPRIVI was dat een verzoek waar we graag aan wilden voldoen. En het is gelukt! Vorige week gingen maar liefst 790 naaimachines op transport.

 

Deze koepelorganisatie – opgericht in 1998 – verenigt met 862 leden de meerderheid van private instellingen voor vakopleidingen in Oeganda. Doel is om de kwaliteit van de beroepsopleidingen te verbeteren. Zo maken zij zich sterk voor eenheid in diploma’s en curriculum en verzorgen zij trainingen aan leden op gebied van bijvoorbeeld  pedagogiek, management en didactiek. Door haar aanwezigheid in het hele land worden ook de armste districten in die aanpak meegenomen. Gered Gereedschap heeft al jaren een actieve samenwerking met UGAPRIVI en in het verleden hebben al vele leden van de organisatie gereedschappen en machines van ons ontvangen.

En het is gelukt! Dankzij de financiële steun van vele donateurs en het harde werk van onze vrijwilligers gingen enkele weken geleden maar liefst 790 naaimachines in 2 containers op transport naar Oeganda.  Met deze machines kunnen de organisaties inspelen op het groeiende aantal aanmeldingen. Nog meer jongeren kunnen zo een opleiding volgen tot kleermaker en daarmee hun eigen werk creëren.

Iedereen die aan dit transport heeft bijgedragen willen wij bijzonder bedanken!