Twee middagen de handen uit de mouwen steken voor vakmensen in Afrika. Dat deed een grote groep medewerkers van Hilti Nederland.

 

In een paar uur tijd timmerden ze in de werkplaats van Gered Gereedschap in Den Haag maar liefst 110 gereedschapskisten in elkaar. Deze kisten zijn bestemd voor vakopleidingen in Afrika en zullen – gevuld met de juiste gereedschappen – ter beschikking gesteld worden aan vakmensen na afloop van hun opleiding. Hilti is al langere tijd een trouw partner van Gered Gereedschap.

Een van de diensten die Hilti levert is het z.g. Fleet Management. Hierbij verhuurt Hilti gereedschappen aan bedrijven en neemt daarbij ook het volledige gereedschapsbeheer over. Bij het aangaan van het leasecontract wordt het gereedschap dat reeds in huis is bij de klant vervangen door Hilti gereedschap. Dit ‘oude’ gereedschap wordt ingenomen, vervolgens door ons opgeknapt en daarna verscheept naar onze projecten in Afrika. Vanuit Hilti was er de wens om nog meer te kunnen doen voor Gered Gereedschap. Vanuit deze wens ontstond het initiatief om gereedschapskisten te timmeren, onder begeleiding van de vrijwilligers van Gered Gereedschap.