‘Verantwoord ondernemen, en iets terugdoen voor de wereld om ons heen, staat bij Jongeneel hoog in het vaandel. Vakmannen in ontwikkelingslanden opleiden en uitzicht bieden op een zelfredzaam bestaan: dat sluit goed aan bij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN waaraan we ons bij Jongeneel hebben geconformeerd.

Gered Gereedschap is een gerenommeerde organisatie waar we in dit verband graag mee samenwerken. Dit doen we samen met partner DKG Bruynzeel Keukens.

Zo helpen we mee met het inzamelen van de gereedschappen. Daarvoor staan er sinds deze zomer op alle tweeënveertig vestigingen van Jongeneel inzamelboxen. Klanten kunnen daar hun oude gereedschap inleveren. De inhoud wordt regelmatig geleegd en verzameld op onze distributiecentra, vandaar gaat het naar Gered Gereedschap om opgeknapt te worden. Ook steunen we een concreet project in Malawi.

Ik vind dit zo’n mooie manier van ontwikkelingssamenwerking! Ik roep dan ook iedereen op om zijn oude gereedschap in te leveren bij een van onze vestigingen!’

Kijk voor meer informatie op de site van Jongeneel: www.jongeneel.nl/gered-gereedschap