‘EEN ENORME VERBETERING VAN HET ONDERWIJS IS GEREALISEERD’

“Hoe groot het effect van de zending gereedschappen is heb ik zelf ervaren bij mijn bezoek aan Babungo”, zegt Wietske Stokvis, voorzitter van Stichting Babungo. “Het praktijkonderwijs op middelbare beroepsscholen is sterk verbeterd omdat er nu materiaal is waarmee leerlingen kunnen oefenen. Het enthousiasme is zo groot dat leerlingen hun eigen praktijkruimtes aan het bouwen zijn. Een enorme verbetering van het onderwijs is met de levering van gereedschappen gerealiseerd.”

Toename economische activiteiten

Wietske bezoekt voor de Stichting Babungo met regelmaat de projecten om de voortgang en kwaliteit te controleren. Stichting Babungo is ruim 8 jaar actief met kleinschalige onderwijsprojecten in de Babungovallei en in Njnikom in de Noord- Westprovincie van Kameroen. Op dit moment financiert de stichting de volledige schoolloopbaan van circa 280 leerlingen.

“Ook de coöperatie van dorpsondernemers heeft gereedschap ontvangen. Onder de voorwaarde dat de leerlingen bij de ondernemers stage kunnen lopen. De ondernemers zijn enorm blij met de kwaliteit van het gereedschap. Ze vergaderen nu iedere zondag en leggen dan €1 in voor een volgende zending. Voor het eerst is er een dergelijke vorm van samenwerking van ondernemers. Ze lenen elkaar gereedschappen. Dit alles is echt een heel belangrijke ontwikkeling.” zegt Wietske.

Met behulp van de gereedschappen kunnen de ondernemers beter werk leveren en dat heeft een zeer positief effect op de ontwikkeling van economische activiteiten in Babungo en Njinikom.

Structurele samenwerking

Voor de stichting Babungo betekent de zending gereedschappen niet alleen verbetering van de onderwijsprojecten, maar ook dat er veel goodwill is gekweekt voor de activiteiten van de stichting in de community. “In het verleden bekeken de inwoners de activiteiten van de stichting met enige reserve: ze zijn eraan gewend geraakt dat hulpacties meestal maar kort duren. Door de substantiële bijdrage van de gereedschappen is de steun aan onze projecten verbreed.”

Gered Gereedschap heeft met Stichting Babungo een structurele samenwerking. Inmiddels zijn twee zendingen gereedschappen succesvol in gebruik genomen. Waarmee de gemeenschap als geheel een stap vooruit maakt.

WAT HEBBEN WE BEREIKT?

     Ondersteuning van 450 jongeren met gereedschap voor versterking praktijkonderwijs en ondernemerschap

OVERIGE DETAILS

     Babungo, Kameroen
     Leren, Ondernemen
     Gereedschap voor scholen en vakvereniging
     Vakgebied: houtbewerking, metaalbewerking, kleermaken

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

PERSOONLIJKE VERHALEN

Zij profiteerden van onze steun.


Nchifie Thelma

“Het gereedschap is heel goed van kwaliteit en ook veel veiliger in gebruik dan het gereedschap dat ik hiervoor gebruikte”


Ngaw Jackson

“Tijdens de praktijklessen leren we nu niet meer door alleen naar demonstraties te kijken maar gaan nu ook zelf aan de slag onder begeleiding van de docenten.”

PROJECT IN BEELD