ONDERNEMEN

Gered Gereedschap richt zich op de ambachtssector en bouwnijverheid. Veel vakmensen beschikken niet over het juiste gereedschap en zijn daardoor beperkt in de ontplooiing van hun werkzaamheden. Gered Gereedschap helpt – met haar programma’s onder de naam EQUIP – bijvoorbeeld door het opzetten van:

 Verhuurwerkplaatsen

Voor een bloeiende ambachtssector en bouwnijverheid zijn goede gereedschappen en machines onontbeerlijk. Door het opzetten van verhuur locaties brengt Gered Gereedschap deze binnen handbereik van lokale vakmensen.

Lees verder

 Opknapwerkplaatsen

In een gereedschap opknapwerkplaats wordt oud gebruikt gereedschap opgeknapt en gereedgemaakt voor hergebruik. De opgeknapte gereedschappen worden ingezet bij lokale vakopleidingen of bijvoorbeeld verhuurwerkplaatsen.

Lees verder

VERHUURWERKPLAATSEN

Goed gereedschap is het halve werk. Ook in Afrika. Voor een gemiddelde Afrikaanse vakman zijn goede gereedschappen en machines echter onbetaalbaar. En daarmee onbereikbaar. Via de verhuurwerkplaatsen van Gered Gereedschap komen deze gereedschappen en machines toch binnen handbereik. Vakmensen kunnen hier losse (sets) gereedschappen en machines huren om op locatie aan de slag te gaan. Het gaat daarbij om ondersteuning voor vakmensen zoals timmermannen, metaalbewerkers, loodgieters, elektromonteurs, metselaars, automonteurs en kleermakers.

Bij de grotere verhuurwerkplaatsen is het ook mogelijk om een dag(deel) de werkplaats af te huren om met de professionele werkplaatsmachines een klus uit te voeren. Zo kunnen ze (in kortere tijd) betere en mooiere produkten maken om te verkopen op de lokale markt. Daarmee voorzien ze beter in hun levensonderhoud en verhogen ze bovendien de levensstandaard van zichzelf, hun gezin en de community.

Onze Ambitie

OPKNAPWERKPLAATSEN

In een gereedschap opknapwerkplaats wordt oud gebruikt gereedschap opgeknapt en gereedgemaakt voor hergebruik. De werkplaats biedt directe werkgelegenheid aan lokale Afrikaanse medewerkers die actief zijn met het opknappen van gereedschappen. Deze werkplaatsen dienen als aanvulling op de bestaande werkplaatsen in Nederland. De opgeknapte gereedschappen worden via Gered Gereedschap lokaal / regionaal gebruikt voor de ondersteuning van vakopleidingen of bijvoorbeeld de inrichting van gereedschap verhuurwerkplaatsen.

De opknapwerkplaats wordt beheerd door een lokale partner, veelal een NGO met vergelijkbare doelstellingen als Gered Gereedschap. Ook zorgt Gered Gereedschap voor de grondstof: ‘niet opgeknapt’ gereedschap dat in Nederland is ingezameld.

ONZE BETROKKENHEID

Gered Gereedschap speelt een actieve rol bij de realisatie van deze werkplaatsen door de benodigde machines, gereedschappen en – indien gewenst – de huisvesting te leveren. De lokale organisatie krijgt daarbij ook ondersteuning van vrijwilligers van Gered Gereedschap. Zo geven zij technisch advies betreffende de inrichting van de werkplaats, het juiste en veilige gebruik van de geleverde machines en adviseren zij over het opknappen en onderhouden van de handgereedschappen.

Onze ondersteuning bestaat uit:

Gereedschap en machines Behuizing en inrichting
Kennis en begeleiding Financiën

LEES OOK:


Leren

Een praktisch beroep begint altijd met een goede opleiding. Dat is de basis. Daar leer je de theorie én de praktijk. Daarom zetten wij in op kwalitatief goed vakonderwijs, bereikbaar voor iedereen.


Werken

Een vakman leert zijn ambacht pas eigenlijk pas écht in de praktijk. Gered Gereedschap zorgt voor een goede start en steunt jonge vakmensen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt.


Doe ook mee!

Gered Gereedschap kan je hulp goed gebruiken. Met je donatie, vrijwilligerswerk of gereedschap draag je direct bij aan de verbetering van technisch onderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Kijk nu wat jij kunt doen!