WERKEN

Gered Gereedschap zorgt ervoor dat leerlingen na hun vakopleiding aan de slag kunnen. Praktische hulp die zorgt voor een snelle start! Zo bieden wij met onze programma’s – onder de naam EQUIP – ondersteuning met:

 Starterskit gereedschap

Het juiste gereedschap voor een goede start op de arbeidsmarkt

Lees verder

 Meester-Gezel programma’s

Startende vakmensen samen aan de slag met oude rot in het vak. Focus op overdragen praktische vakkennis en life-skills.

Lees verder

 Microkrediet

Voor financiering aanschaf van bouwmateriaal, gereedschappen en/of machines.

Lees verder

STARTERSKIT GEREEDSCHAP

Goed gereedschap is het halve werk. Of je nu timmerman bent of loodgieter: zonder goede gereedschappen zoals een hamer, een zaag of een schroevedraaier is het lastig om je werk uit te voeren. In Afrika is het gebruikelijk dat vakmensen zelf de beschikking hebben over gereedschap. Voor een gemiddelde vakman – laat staan een net startende – is dit vaak lastig te bekostigen.

Gered Gereedschap helpt en zorgt voor een goede start door het leveren van 1 persoons gereedschapkisten aan startende vakmensen. In zo’n kist zit voldoende gereedschap voor bijvoorbeeld een timmerman, loodgieter of automonteur om z’n werk te doen. Daarnaast kunnen kleermakers voorzien worden van een naaimachine.

Onze Ambitie

MEESTER-GEZEL PROGRAMMA’S

Een goede vakman kan niet zonder een goede vakopleiding. Dat is de basis. Maar een vakman leert zijn vak pas eigenlijk écht in de praktijk. Dat begint op het moment dat hij van school afkomt. Ondersteuning bij die eerste stappen op de arbeidsmarkt zorgt voor een goede start. Bijvoorbeeld door de fijne kneepjes van het vak te leren van een ervaren rot in het vak.

Die je ook helpt met de zaken er om heen. Hoe vind je werk, hoe ga je met klanten om. En hoe bereken je een goede prijs voor een klus? Het Meester-Gezel programma van Gered Gereedschap helpt jonge vakmensen in ontwikkelingslanden een goede start te maken als vakman. Zodat ze voorzien van de juiste kennis en kunde een zonnige toekomst tegemoet kunnen gaan.

MICROKREDIET

Vakmensen die in armoede in ontwikkelingslanden leven ontbreekt het vaak niet aan ondernemerszin. Wel aan geld. Een kleine lening kan dan net het verschil maken. Bijvoorbeeld om materialen aan te schaffen om voorbeeldprodukten te kunnen maken. Of om te investeren in de aanschaf van gereedschappen of machines.

Door gebrek aan onderpand of het ontbreken van een vast maandinkomen kunnen deze vakmensen veelal niet bij een normale bank terecht. Een microkrediet is dan een mooie manier om deze vakmensen een stap op weg te helpen. Gered Gereedschap verstrekt niet zelf microkredieten, maar zoekt daarvoor samenwerking met lokale partijen.

LEES OOK:


Leren

Een praktisch beroep begint altijd met een goede opleiding. Dat is de basis. Daar leer je de theorie én de praktijk. Daarom zetten wij in op kwalitatief goed vakonderwijs, bereikbaar voor iedereen.


Ondernemen

Gered Gereedschap ontplooit initiatieven om ondernemerschap in de ambachtssector en bouwnijverheid te stimuleren. Doel is om zo de werkgelegenheid onder vakmensen in ontwikkelingslanden te vergroten.


Doe ook mee!

Gered Gereedschap kan je hulp goed gebruiken. Met je donatie, vrijwilligerswerk of gereedschap draag je direct bij aan de verbetering van technisch onderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Kijk nu wat jij kunt doen!