NU STRAATVERKOPER… STRAKS EEN BETER LEVEN ALS KLEERMAKER!

Thinking Minds Ghana vraagt onze hulp bij de inrichting van 80 leer- en werkplekken voor een praktisch opleidingsprogramma.

‘Die tachtig werkplekken gaan ons helpen om een verschil te maken in onze regio’. Seth Boamah, directeur en oprichter van Thinking Minds Ghana, is vastbesloten en enthousiast. In het district Lower Manya, onderdeel van het Eastern Region is de werkeloosheid fors. Zeker onder jonge vrouwen tussen de 16 en 30 jaar, die moeilijk toegang hebben tot onderwijs en vaardigheidstraining. Ze worden vroeg moeder, proberen als straatverkoper of kleine handelaar het hoofd boven water te krijgen en te houden. Er hoeft maar weinig te gebeuren en ze vervallen in armoede, uitzichtloosheid en uitsluiting.

‘Thinking Minds Ghana (een officiële NGO) richt zich sinds 2018 op deze specifieke doelgroep met verschillende trainingen en heeft een eigen Vocational Training Centre. Seth legt uit: ’Daarom willen we starten met ons MaGG-project: Making Abolo Girls Great. We willen 100 girls een compacte parttime opleiding kleding maken aanbieden, inclusief werkstage. Die praktische opleiding duurt 12 maanden en volgen ze naast hun normale werkzaamheden, zodat ze eigen inkomsten blijven houden. We leren ze ook ondernemerschap, burgerschap en nadenken over beslissingen en keuzes. Vooraf betalen ze een deelnamepremie, de opleiding is zonder kosten, na afloop krijgen ze hun premie terug’.

‘Daarna stopt het niet: MaGG biedt ze vervolgens een werkplek aan in onze eigen Fashion Hub of bij een aangesloten kledingatelier van bijvoorbeeld onze leraren en instructeurs, voor 24 maanden. Dat geeft motivatie en zekerheid op de langere termijn. Zo krijgen deze vrouwen een betere en zelfstandige positie in onze maatschappij. Hun kinderen hebben zo kans op een beter leven omdat de moeders hun opleiding kunnen betalen. Wij zijn vastbesloten om van MaGG een succes te maken, er liggen grote kansen!’.

Doe mee!

Om dit voor elkaar te krijgen wil Thinking Minds Ghana met hulp van Gered Gereedschap o.a. 80 werkplekken inrichten in de vakrichting kleermaken, met verschillende soorten naaimachines. Help je mee? Er is totaal € 6.814 nodig. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL hier op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam.

Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Ondersteuning en inrichting van 80 werkplekken ten behoeve van praktisch opleidingsprogramma voor kansarme jonge vrouwen.

OVERIGE DETAILS

     Lowe Manya Krobo District, Ghana
     Leren
     Gereedschappen en Machines
     Kleermaken
     80 jongeren

BENODIGD BUDGET

     € 6.814,=

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

PROJECT IN BEELD