Sinds 2014 organiseert de Rotary Club ’s-Gravenhage Residentie voor haar leden en belangstellenden een zogenaamde Klassieker Rally. Daarbij gaat het niet om snelheid en motorgeronk, maar om een flinke rondrit van zo’n 100 kilometer met puzzelopdrachten en fijne verzorging onderweg. Deelnemen kan met iedere auto, het is natuurlijk een geweldige mogelijkheid om een klassieke (sport-) auto eens ‘uit te laten’.

Na een privébezoek van een Rotary bestuurslid eerder in 2017 aan de Werkplaats Den Haag ging het balletje rollen. GG Bestuursleden Arie Visser en Ard van Rijn hielden een presentatie tijdens een ledenavond en dat kreeg een mooi vervolg: dit jaar kende de Residentie Rally Gered Gereedschap als goed doel! Dat doel was tweeledig: deelnemers en hun bijrijders brachten oud gereedschap mee (voornamelijk voor autoreparatie en onderhoud) en de opbrengst van het evenement werd bestemd voor Gered Gereedschap Werkplaats Den Haag.

Op een stralende zondag 17 september reed de eerste deelnemer van in totaal bijna vijftig equipes onder de startvlag door voor een route met opdrachten door het rivierenland en rondom Kinderdijk. Veel bijzondere auto’s namen deel; Cadillacs, BMW’s, Maserati’s en Mercedessen. Alle deelnemers reden rond met een speciaal gemaakte magnetische Gered Gereedschap sticker op hun auto. De laatste opdracht was in de werkplaats van Gered Gereedschap op de Junostraat in Den Haag. Daar stonden bestuursleden en vrijwilligers klaar voor uitleg en hulp.

Nog weer later was de prijsuitreiking, de winnaar reed in een hele gewone Fiat 850 van 1970. Bij de rally hoort ook een veiling en die hielp goed mee om de opbrengst te verhogen. De grootste winnaar is Gered Gereedschap. Naast naaimachines en heel veel autotechnisch gereedschap kreeg de organisatie een cheque in handen met een bedrag van ruim 9000 euro. Ard van Rijn: ‘Een ongelofelijk mooi resultaat! We kregen veel meer gereedschap dan we dachten en de opbrengst zorgt ervoor dat we ook het transport naar Afrika kunnen organiseren’.