Als je arm bent is er vaak niet voldoende geld voor goed schoeisel. Daar probeert Apex Leather Works iets aan te doen. Door betaalbare schoenen lokaal te produceren en tegelijkertijd kansen te bieden aan de lokale bevolking. Bijvoorbeeld door jongeren op te leiden tot schoenmaker. Met meer gereedschappen kan Apex haar opleidingsplekken verder uitbreiden! Een mooi project waar Gered Gereedschap graag gereedschappen aan levert. Helpt u mee?

 

Mensen die leven in armoede hebben vaak weinig geld voor goede schoenen. Julius Emwogu weet daar alles van: ‘Als kind liep ik dagelijks 8 kilometer naar school, geld voor schoenen was er niet. Ik liep dan ook altijd blootsvoets, met pijnlijke gescheurde voeten tot gevolg. Daar werd ik vaak mee gepest.’ Het inspireerde hem om op latere leeftijd Apex Leather Works op te zetten. Met deze sociale organisatie heeft hij zich tot doel gesteld om goed schoeisel ook betaalbaar te maken voor de allerarmsten.

 

Jongeren opleiden tot schoenmaker
Julius: ‘Veel van de schoenen in Oeganda worden geïmporteerd. Wij willen echter lokaal produceren met lokale grondstoffen en daarmee tegelijkertijd kansen bieden aan de lokale bevolking. Bijvoorbeeld door jongeren via hands-on trainingen op te leiden tot schoenmaker. Na afloop van zo’n opleiding heeft de student voldoende vaardigheden aangeleerd om bijvoorbeeld sandalen te maken.’ De afgelopen jaren heeft Apex op die manier al tientallen jongeren opgeleid. Een aantal daarvan startte hun eigen succesvolle bedrijfjes, een aantal zijn werkzaam bij Apex zelf.

Er is voldoende vraag naar de artikelen die Apex maakt. Het ontbreekt de organisatie echter aan de middelen om uit te breiden. Julius: ‘Met de steun van Gered Gereedschap zijn we in staat om nog meer jongeren op te leiden en zo meer schoenmakers aan het werk te helpen. Dan kunnen we nog meer arme jongeren van een paar goede Oegandese schoenen voorzien!’

Helpt u mee?
Gered Gereedschap wil dit sympatieke project graag verder helpen door het leveren van gereedschappen. Om dit te kunnen realiseren is 4.833 euro nodig. Helpt u mee? U kunt direct veilig en eenvoudig doneren via iDeal op onze donatiepagina. U kunt uw donatie ook overmaken op rekeningnummer NL 34 TRIO 0212112430 t.n.v. Stichting Dienstencentrum Gered Gereedschap.

Namens Julius Emwogu alvast bedankt voor uw bijdrage!