Het Noorden van Ghana kent een hoge werkloosheid een weinig mogelijkheden voor jongeren om een waardevol bestaan op te bouwen. Veel jonge mensen trekken van het platteland naar de stad. Ze belanden daar veelal op straat en vinden slechts zwaar en onderbetaald werk.

 

Partner CIWED Ghana, een lokale non-profit, zet zich al sinds 2016 in om de kwaliteit van leven te verbeteren van deze doelgroep. Mr Baako Abdul Fatawu is de directeur: ‘De activiteiten van onze organisatie zijn gericht op de gemeenschappen rondom Tamale, zoals Datoyili en Dungu. We streven naar een samenleving waarin eenieder recht heeft op economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Om dit te bereiken werken we samen met lokale gemeenschappen en andere gelijkgestemde organisaties door bijvoorbeeld steun te vragen voor het opzetten van goed uitgeruste trainingscentra om jongeren en gemarginaliseerden in de gemeenschappen op te leiden.’

CIWED Ghana richt zich op een brede groep ambachtslieden zoals kleermakers, timmerlieden, monteurs en metaalbewerkers. Via haar trainingsprogramma’s leert de organisatie deze (aankomende) ambachtslieden vaardigheden en technieken. Naast training biedt CIWED Ghana ook middelen en ondersteuning om ambachtslieden te helpen hun producten op de markt te brengen. Mr Baako Abdul Fatawu: ‘Wij helpen bijvoorbeeld met het opstellen van bedrijfsplannen, het opzetten van een zakelijk netwerk en het promoten van producten, zowel lokaal als internationaal. Door deze ondersteuning te bieden, helpen we niet alleen individuele ambachtslieden, maar dragen we ook bij aan de algehele economische ontwikkeling van de gemeenschappen waarin we actief zijn.’

De afgelopen jaren studeerden dankzij de steun van CIWED tientallen jongeren af als o.a. kleermaker en lasser. Een grote groep jonge vrouwen werd begeleid bij het opzetten van een eigen kleermakers bedrijf. Mooie resultaten dus! CIWED Ghana zoekt de steun van Gered Gereedschap om een nieuwe groep ongeschoolde jongeren op te leiden tot zelfstandige ondernemers. De huidige voorraad gereedschappen is onvoldoende en van lage kwaliteit. Met de steun van Gered Gereedschap sluit de opleiding beter aan bij de marktvraag. En daarmee verhoogt het de kans op werk – iets waar Gered Gereedschap graag aan bijdraagt!
.

Help je mee?

Helpt je mee zodat we CIWED in Ghana vooruit kunnen helpen met de juiste gereedschappen en machines?  Er is totaal € 6.090 nodig om de gevraagde materialen te leveren. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL hier op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam.

Alvast bedankt voor je hulp!