Meer dan de helft van de bevolking in Ghana is jonger dan 15 jaar. Al deze jongeren zijn op zoek naar werk. Het vakonderwijs in Ghana biedt het immer groeiend aantal jongeren onvoldoende mogelijkheden om beroepsvaardigheden aan te leren. De Chocolonely Foundation zet zich in voor slaafvrije chocolade en ondersteunt de cacao gemeenschappen in en rond Goaso in Ghana.

Eén van hun speerpunten is onderwijs aan jonge mensen ter voorkoming van kinderarbeid. Voor de jongeren die voortijdig de school verlaten gaan Chocoloneley Foundation, Gered Gereedschap en de coöperatie voor cacaoboeren, ASUNAFO North, een gezamenlijk project starten: het opzetten van een metaalwerkplaats waar 75 jongeren per jaar, waarvan 30% vrouw, een opleiding tot metaalbewerker kunnen volgen.

ASUNAFO North werkt samen met een lokale school voor beroepsopleiding, het Technology Solution Centre (TSC) om dit project vorm te geven. TSC zorgt voor de trainingslocatie en de leraren en ASUNAFO North zal de leerlingen werven uit hun gemeenschappen. Gered Gereedschap zorgt voor de gereedschappen, machines en technische & didactische ondersteuning. Chocolonely Foundation stelt het geld beschikbaar voor dit project waaronder 75 beurzen voor twee jaar, met een mogelijkheid voor een vervolgopleiding voor 25 studenten.

Het opleiden van de volgende generatie – samen maken we er werk van!