Onlangs brachten collega René Rutte en onze voorzitter Bob de Koff een bezoek aan Oeganda. Ze voerden daar gesprekken met onze partners, de overheid en andere betrokken waar we mee samenwerken om onze doelen te bereiken.

 

Zo werden vakopleidingen – die in het verleden van ons gereedschappen en machines mochten ontvangen – bezocht om kijken wat de impact is van onze steun. Om de voortgang te bespreken zijn in Jinja, Mpigi en Kampala bezoeken gebracht aan de opknap- en verhuurwerkplaatsen die we daar samen met onze partners PEFO, CSH en COWA aan het opstarten zijn. De voortgang werd besproken en nieuwe afspraken gemaakt.

     

Daarnaast werden in Jinja gesprekken gevoerd ter voorbereiding op ons eerste regioplan. Onze focus zal de komende jaren steeds meer liggen op geselecteerde regio’s waar we – afhankelijk van de vraag – onder de naam EQUIP alle facetten van het technische vakmanschap met de verschillende ‘bouwstenen’ uit onze programma’s zullen ondersteunen. Jinja is die eerste regio. Doel is om minimaal 5 jaar actief betrokken te blijven bij de regio. Het bezoek en onze plannen trok ook de aandacht van Kiira FM, het radiostation voor Noord en Oost Oeganda. Rene, Bob en lokale partner Justin werden een half uur lang geïnterviewd. Een mooi resultaat!