Hoe werkt het?
Wat kun je lenen?
Voordelen uitleen
Waar komt het gereedschap vandaan?
Waar kan ik terecht?
Lid worden

GERED GEREEDSCHAP UITLEEN

Waarom kopen als je het ook kunt lenen? Of het nu gaat om een boormachine, een set gereedschap of een schroevendraaier. Die kun je vanaf nu lenen bij Gered Gereedschap. Leen het benodigde gereedschap of de juiste machine voor je klus bij ons en het werk is snel klaar en je bent voordelig uit.

Zo draag je ook bij aan de verduurzaming van de samenleving, iets waar Gered Gereedschap zich al sinds 1982 voor inzet door het inzamelen en opknappen van gereedschap in Nederland. Met je lidmaatschap draag je ook nog eens via de lokale werkplaats bij aan ons goede doel: het ondersteunen van vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen zoals gereedschappen en machines. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt.

HOE WERKT DE UITLEEN?

 

Bibliotheek

Onze gereedschapsuitleen werkt als een bibliotheek.
Je betaalt dus niet voor elke uitleen apart,
maar betaalt een vast bedrag per jaar

 

Lidmaatschap

Het lidmaatschap bedraagt € 50 per jaar.
(er is ook een proefabonnement voor  € 25 voor 3 maanden)


Uitleen

Ben je eenmaal lid, dan kun je vervolgens onbeperkt gereedschap lenen.
Na 2 weken breng je het weer terug.
Je kunt eventueel ook verlengen via de website.

WAT KUN JE LENEN?

Ons aanbod in de gereedschapsuitleen is breed. Of je nu je hele huis gaat verbouwen, aan het werk wilt in de tuin of alleen even een schilderijtje wilt ophangen: je kunt bij ons terecht voor de (elektrische) gereedschappen of machines. Het materiaal dat we uitlenen is soms bijna nieuw, soms is het flink gebruikt, maar het voldoet altijd aan de eisen.

Je kunt via ons online platform The Lend Engine het aanbod van jouw lokale gereedschapsuitleen bekijken en je gereedschap reserveren. Het aanbod kan per locatie verschillen. De standaard uitleentermijn is twee weken, maar je kunt via je online account verlengen nadat je het gereedschap hebt geleend (op voorwaarde dat het niet door een ander lid is gereserveerd). Voor de meest gangbare gereedschappen en machines verkopen we verbruiksgoederen zoals schuurpapier, zaagjes etc.

Vind je in ons aanbod niet wat je zoekt? Stuur ons een mail, dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen doen. We passen ons aanbod regelmatig aan op de vraag, dus stuur ons gerust een bericht!

DE VOORDELEN VAN DE UITLEEN

GOED VOOR HET MILIEU!
Door gereedschap te lenen én met anderen te delen verklein je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan de verduurzaming van de samenleving, iets waar Gered Gereedschap zich al sinds de start in 1982 voor inzet door het inzamelen, opknappen en hergebruiken van gereedschappen en machines in Nederland.
GOED VOOR JE PORTEMONNEE!
Met een lidmaatschap van de Gered Gereedschap uitleen bespaar je heel wat geld aan gereedschappen of machines die je anders had moeten kopen of huren. Voor een vast bedrag per jaar mag je een onbeperkt aantal gereedschappen en machines lenen om te klussen, te repareren of te verbouwen.
JE STEUNT VAKMENSEN IN AFRIKA!
Met je lidmaatschap draag je via de lokale werkplaats bij aan ons goede doel: het ondersteunen van vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen zoals gereedschappen en machines. Kansarme jongeren krijgen een toekomst als timmerman of automonteur. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt!

WAT IS DE HERKOMST VAN HET GEREEDSCHAP?

Gered Gereedschap steunt al sinds 1982 vakmensen in Afrika met kennis, kunde en middelen. De benodigde gereedschappen en machines voor onze programma’s worden in Nederland ingezameld via meer dan 400 inzamelpunten en opgeknapt door 500 vrijwilligers in 26 werkplaatsen. Niet al het ingezamelde en opgeknapte gereedschap krijgt direct een bestemming of is minder geschikt voor een project. Deze items lenen we uit via onze gereedschapsuitleen. Op deze manier geven we ook dit gereedschap een zinvolle bestemming waarbij je lidmaatschapsgeld mede ten goede komt aan de lokale werkplaats van Gered Gereedschap.

WAAR KAN IK TERECHT?

Gered Gereedschap Den Haag
Je kunt voor de Gered Gereedschap uitleen terecht bij onze werkplaats in Den Haag. Ben je woonachtig in Den Haag en omgeving en wil je meedoen? Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier aan het einde van de pagina !

Buiten de regio Den Haag
Andere werkplaatsen van Gered Gereedschap in Nederland zullen snel volgen. Wil je graag op de hoogte gehouden over mogelijke nieuwe Gered Gereedschap Uitleen initiatieven bij jou in de buurt, laat dan hier je gegevens achter. Als we meer nieuws hebben dan sturen we je een bericht.

WORD OOK LID!

Wil je lid worden van onze gereedschapsuitleen, dan ben je meer dan welkom! Het lidmaatschap bedraagt € 50 per jaar, daarvoor mag je een onbeperkt aantal gereedschappen lenen om te klussen, te repareren of te verbouwen. Je kunt ook kiezen voor een proefabonnement voor € 25 voor 3 maanden.

Aanmelden kan eenvoudig via onderstaand aanmeldformulier. Na ontvangst van je sturen we je een betaalverzoek. Zodra je betaling ontvangen is maken we een profiel voor je aan op ons online platform Lend Engine. De inloggegevens daarvoor sturen we je per mail toe. Op ons online platform zie je welke gereedschappen beschikbaar zijn en kun je gereedschappen reserveren.

Zijn er nog zaken onduidelijk, heb je nog vragen, kijk ook eens bij onze FAQ’s.

AANMELDFORMULIER

  • De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

    Door je aan te melden verklaar je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden die gelden voor de Gered Gereedschap Uitleen.