Onze missie om positieve verandering te brengen in de Jinja-regio in Oeganda gaat door. Sinds 2020 werkt Gered Gereedschap aan een meerjarig programma in de regio Jinja, Uganda, om beroepsonderwijs te versterken en ondernemerschap te stimuleren.

Bij 3 deelnemende scholen Prime Vocational Institute, Nile Vocational Institute en Pioneer Vocational Institute hebben inmiddels de vakgebieden hout- en metaalbewerking een stevige fundering. Ruime praktijkruimten met grote werkplaatsmachines en geoliede, professionele gereedschappen; getrainde docenten en een verbeterd curriculum wat zorgt voor een juiste aansluiting op de arbeidsmarkt: onze aanpak is hier een succes.

Maar we gaan verder! Nu richten we ons op de vakgebieden motorvoertuigentechniek, kleermaken en elektrotechniek van de drie scholen. Daarnaast zijn we gestart met het ondersteunen van een nieuwe school: Lords Meade. Een essentieel onderdeel van ons EQUIP-programma is het inrichten van praktijklokalen. In oktober vertrok een container vol gereedschappen en machines naar Jinja: dit brengt ons weer een stap dichter bij het realiseren van onze doelen op de scholen.

Dank aan al onze geweldige vrijwilligers, supporters, donateurs en partners die dit mogelijk maken. Samen maken we een verschil in de levens van zoveel getalenteerde jonge mensen in Oeganda!

Wilt u meer weten over onze aanpak in Jinja, Oeganda? Bekijk dan de video!