De start van het naaiatelier bij Bugembe Women Group in Jinja (Oeganda) is weer een stap dichterbij gekomen met het vertrek deze week van een container. Aan boord o.a. naai- en borduurmachines en aanverwante materialen die gebruikt worden voor de inrichting van het naaiatelier.

 

Hier kunnen jonge vrouwen straks terecht om een werkplek te huren of een machine te huren waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Ook zullen ze er terecht kunnen voor trainingen en microkredieten. Binnenkort start ook de bouw van de werkplaats. Wil je meer weten van dit project, check dan even deze pagina.

Daarnaast zitten in de container ook gereedschappen en machines bestemd voor het verder professionaliseren van 2 vakgebieden (Metaalbewerking en Houtbewerking) bij Nile Vocational Institute in Jinja. Deze ondersteuning maakt deel uit van een bredere samenwerking met diverse scholen in de regio Jinja, waarin we – naast het leveren van gereedschappen en machines – meer bouwstenen van onze programma’s inzetten om het vakonderwijs in de regio Jinja te versterken. Zo trainen we de leraren in hun didactische en technische vaardigheden, zorgen we met studiebeurzen dat kansarme jongeren naar school kunnen en scherpen we het curriculum aan voor betere aansluiting op de lokale arbeidsmarkt.

We willen iedereen bedanken die hier op een of andere manier aan bijgedragen heeft. Speciale vermelding daarbij voor Addax & Oryx Foundation, Stichting Wees een Kans en Indi.nl. Dank voor jullie support!