AID THE NEEDY BOEKT VOORUITGANG MET ONTVANGEN GEREEDSCHAPPEN.

Gered Gereedschap heeft weer een prachtige organisatie kunnen helpen. Aid the Needy in Kenia ontving een grote hoeveelheid A kwaliteit gereedschappen en hand, – en trap naaimachines. De organisatie kan met het gereedschap aan meer plattelandsjongeren een technische vakopleiding bieden.

Aid the Needy is gevestigd in het dorpje Sondu, in Kenia, ver weg van grote steden. Door de ligging en de beperkte voorzieningen krijgen jongeren weinig kans zich te ontwikkelen. Aid the Needy, opgericht in 2007 door jongeren uit de community zelf, brengt verandering in deze situatie. Doel van de organisatie is om op lokaal niveau armoede te bestrijden en de economische kracht van de plattelandsgemeenschap te versterken.

Verschillende workshops: van houtbewerking tot automechanica

Aid the Needy wil een duurzame gemeenschap ontwikkelen. Hiervoor is het belangrijk dat jongeren een opleiding kunnen volgen. De organisatie richt zich op plattelandsjongeren tussen de 18 en 35 jaar die vanwege armoede niet meer dan een basisscholing hebben gekregen. Ook is er een speciaal programma voor jongeren met een beperking. Jongeren kunnen workshops doen op het gebied van kleermaken, houtbewerking, automechanica en elektrotechniek.

Meer praktijklessen dankzij het gedoneerde gereedschap

Gered Gereedschap heeft sets gereedschap gedoneerd voor houtbewerking, metaalbewerking, elektrotechniek en automechanica. Ook kunnen de jongeren van Aid the Needy aan de slag met de gedoneerde hand- en trapnaaimachines. Pamela Atieno Anyumba, directeur van Aid the Needy, is blij: “Asante sana!” In het Swahili: “Hartelijk dank!”. “Het ontvangen gereedschap, schrijft Pamela ons, is van uitstekende kwaliteit. Dankzij de extra tools kunnen we nog harder groeien en vooruitgang boeken.” Pamela hoopt op een langdurige samenwerking met Gered Gereedschap. Zodat Aid the Needy ook de komende jaren de jongeren uit de regio kan opleiden tot vakmannen en vakvrouwen.

 

WAT HEBBEN WE BEREIKT?

     Toegang tot goed praktijkonderwijs voor 136 jongeren

OVERIGE DETAILS

     Sondu, Kenia
     Versterken vakonderwijs
     Gereedschappen en machines
     Vakgebied: houtbewerking, elektrotechniek, metaalbewerking, autotechniek, kleermaken

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden