‘HET IS FANTASTISCH OM GEREEDSCHAP TE HEBBEN EN DAARMEE JE EIGEN BROOD TE KUNNEN VERDIENEN.’

Dennis Mulder, Oud TV-klusser

Waar kennen de mensen Dennis Mulder van?

“Van TV Eigen huis en Tuin, Klussen met kijkers en Klus Magazine. 8 jaar geleden ben ik gestopt met TV. Nu werk ik als trainer voor Metabo waar ik fulltime in dienst ben. Ik geef training aan dealers die gereedschap verkopen. Mensen trainen vind ik leuk, ik doe nu echt iets wat ik leuk vind en ik maak mijn eigen keuzes zoals de samenwerking met Gered Gereedschap.”

Waarom ben je ambassadeur van Gered Gereedschap?

“We leven helaas in een wegwerpmaatschappij, we gooien maar dingen weg terwijl we deze ook een tweede leven kunnen geven. Ik zag Gered Gereedschap bij de Praxis, en las hoe we jonge technici in ontwikkelingslanden gelukkig kunnen maken door ons gereedschap te hergebruiken. Ik vind GG echt een nobel doel, door GG komt oud gereedschap gelukkig niet op de vuilnisbelt terecht. Ik wil altijd graag iets voor anderen betekenen. En met het doe-het-zelf’en heb ik veel raakvlak, dus me inzetten voor Gered Gereedschap voelt voor mij goed om te doen. Ik het werk van Gered Gereedschap promoten binnen mijn netwerk. Indien mogelijk ga ik ook nog evenementen en werkplaatsen bezoeken.”

Wat heeft een goede vakman nodig?

“Het begint met een gedegen vakopleiding: daar leer je de basisvaardigheden die je later in de praktijk verder verfijnt. Vaak leer je het vak pas echt goed van een goede leermeester. Daarnaast is goed en scherp gereedschap uitermate belangrijk. Het zorgt er voor dat wat je maakt er mooier en beter afgewerkt uitziet. Bovendien ben je sneller klaar.

Het is fantastisch om iets te kunnen maken met je eigen handen. Nog meer als dat voor anderen is en je er je brood mee kan verdienen. Daarom is de praktische ontwikkelingshulp van Gered Gereedschap zo aansprekend. Ik wil mij daarom ook graag inzetten om jonge technici in Afrika te helpen een goed vakman te worden.”

AMBASSADEURS VAN GG

Jan Marijnissen
Lodewijk de Waal
Lucas Reijnders
Marlies van Wijhe
Thecla Bodewes
Tim Coronel
Dennis Mulder

BEKIJK DE VIDEO