‘PRACHTIG DAT ZO’N OUD LASAPPARAAT VOOR BROOD OP DE PLANK ZORGT IN AFRIKA’

Thecla Bodewes, DGA / CEO  van de Thecla Bodewes Group

‘We zijn hier op de scheepswerf heel zakelijk en dan is het juist leuk om de andere kant te zien en iets te betekenen voor het goede doel in Afrika. Het is prettig dat ik ook kan bijdragen aan de bekendheid van Gered Gereedschap met mijn netwerk.

Er wordt zoveel weggegooid. Bij de industriële bedrijven gaat vooral het conventionele materiaal eruit. Met vier scheepswerven heb je gewoon altijd materiaal over. Vaak blijven spullen liggen. Ons materiaal is zo sterk. Dat kan nog wel tien jaar mee.

Het hoeft mensen geen energie te kosten om materiaal te doneren.
De vraag is gooi je het in de oud ijzerbak of niet.’

Favoriete gereedschap

‘Mijn favoriete gereedschap is het lasapparaat. Ik liep stage bij de jachtwerf Royal Huisman in Vollenhove (studie HTS Scheepsbouwkunde). Daar leerde ik hoe je goed moet lassen. Een lasapparaat is bijzonder omdat de las  vaak sterker is dan het staalmateriaal zelf. Het hecht de onderdelen aan elkaar. Daarna wordt het casco afgelast en dan drijft het schip.

Lassen is in Nederland een echt mannenberoep terwijl vrouwen veelal een stabielere hand hebben, wat beter is voor de kwaliteit van het laswerk. In Azië zie je veel vrouwelijke lassers. Inmiddels lopen hier ook jongedames stage om het vak te leren.”

AMBASSADEURS VAN GG

Jan Marijnissen
Lodewijk de Waal
Lucas Reijnders
Marlies van Wijhe
Thecla Bodewes
Tim Coronel
Dennis Mulder