‘WAT DIE JONGENS VAN GERED GEREEDSCHAP KRIJGEN IS GOUD!’

Tim Coronel,  Rallycoureur

Tim Coronel is een Nederlandse coureur. Hij is de helft van de tweeling Tim en Tom Coronel en is met name bekend van de toerwagenracerij en deelnames aan de Dakar Rally. Tijdens zijn carrière heeft Tim meer dan 20 races gereden waarvan hij vier keer kampioen is geworden. In 2018 doet Tim voor de elfde keer mee aan de Dakar Rally. Tijdens zijn rally’s is het juiste gereedschap onmisbaar.  Gereedschap dat hij mensen in ontwikkelingslanden ook gunt en waar hij zich met dit ambassadeurschap graag voor wil inzetten.

Waarom ben je ambassadeur bij Gered Gereedschap?

“Ik hou van duurzaamheid. In deze Westerse wereld gooien we een hoop weg waar we andere mensen mee kunnen helpen. Tijdens mijn reizen door ontwikkelingslanden zie ik wat er gebeurt met tweedehands spullen. De mensen zijn net acrobaten en kunnen van een koekenpan een wiel maken. Ze zijn inventief en kunnen nog lang vooruit met onze gereedschappen. Gered Gereedschap streeft daarmee een nuttig en dankbaar doel na en daar help ik graag aan mee! Ik zet mij enerzijds in om de naamsbekendheid van Gered Gereedschap te vergroten en anderzijds om relaties aan de organisatie te binden. Daarvoor gebruik ik graag mijn eigen netwerk.”

Wat heeft een goede vakman nodig?

‘In basis kennis en kunde, doorzettingsvermogen en het juiste gereedschap. Daarom is de praktische ontwikkelingshulp van Gered Gereedschap zo aansprekend. Dankzij het gereedschap kunnen jonge technici in Afrika een opleiding volgen én een zelfstandig bestaan opbouwen.”

Favoriete stuk gereedschap?

“Een lasapparaat van Laskar, daar kan je ALLES mee lassen. In de woestijn heb je dat zeker nodig.”

AMBASSADEURS VAN GG

Jan Marijnissen
Lodewijk de Waal
Lucas Reijnders
Marlies van Wijhe
Thecla Bodewes
Tim Coronel
Dennis Mulder

BEKIJK DE VIDEO