ONZE PROGRAMMA’S – EQUIP

Gered Gereedschap steunt met haar programma’s onder de naam EQUIP vakmanschap in de volle breedte: leren, werken en ondernemen.

De naam – vertaald vanuit het Engels betekent het uit- of toerusten – geeft goed de doelstellingen weer die Gered Gereedschap met haar inzet wil bereiken: het uitrusten van vakmensen in ontwikkelingslanden met de juiste gereedschappen en machines, theoretische kennis en de praktische vaardigheden om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dat is immers de basis: een vakman moet de beschikking hebben over alle drie om zijn of haar vak goed uit te kunnen oefenen.

Daarmee zetten we met EQUIP in op kwalitatief goed vakonderwijs, bereikbaar voor iedereen. We steunen jonge vakmensen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt en starten initiatieven om ondernemerschap in de ambachtssector te bevorderen.

LEREN

Een praktisch beroep begint altijd met een goede opleiding. Dat is de basis. Daar leer je de theorie én de praktijk. Daarom verschaffen wij de ingrediënten voor kwalitatief goed vakonderwijs, bereikbaar voor iedereen.

Dit doen wij door:

Gereedschap & Machines

Ondersteuning van vakopleidingen in ontwikkelingslanden met gereedschap, machines, behuizing en inrichting.

Studiebeurzen

Ondersteuning van kansarme jongeren met studiebeurzen voor het volgen van een vakopleiding en aanschaf van leermaterialen en gereedschappen.

Lerarenprogramma

Het trainen van leraren op het gebied van technische en didactische vaardigheden.

Curriculum-ontwikkeling

Ontwikkeling van lesprogramma’s die aansluiten op de behoefte van de lokale arbeidsmarkt voor optimale aansluiting tussen arbeidsmarkt en vakonderwijs.

Meer informatie

WERKEN

Een vakman leert zijn ambacht pas eigenlijk pas écht in de praktijk. Gered Gereedschap zorgt voor een goede start en steunt jonge vakmensen na hun opleiding bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Zo bieden wij ondersteuning met:

Meester/Gezel programma’s

Na hun opleiding worden beginnende vakmensen begeleid door een ervaren vakman. Focus op het overdragen van (praktische) vakkennis en het trainen van life-skills en ondernemerschap.

Starterskit gereedschap

Set gereedschap waarmee een vakman aan de slag kan.

Micro-krediet

Voor financiering bouwmateriaal en/of gereedschappen.

Meer informatie

ONDERNEMEN

Gered Gereedschap richt zich op de ambachtssector en bouwnijverheid. Veel vakmensen beschikken niet over het juiste gereedschap en zijn daardoor beperkt in de ontplooiing van hun werkzaamheden.

We helpen door bijvoorbeeld het opzetten van:

Verhuurwerkplaatsen

Voor een bloeiende ambachtssector en bouwnijverheid zijn goede gereedschappen en machines onontbeerlijk. Door het opzetten van verhuur locaties brengt Gered Gereedschap deze binnen handbereik van lokale vakmensen.

Opknapwerkplaatsen

In een gereedschap opknapwerkplaats wordt oud gebruikt gereedschap opgeknapt en gereedgemaakt voor hergebruik. Deze worden ingezet bij lokale vakopleidingen of bijvoorbeeld verhuurwerkplaatsen.

Onze ondersteuning bestaat uit:

Gereedschap en machines
Behuizing en inrichting
Kennis en begeleiding
Financiën

Meer informatie