VAN EEN OPGEKNAPTE ZAAG NAAR EEN TIMMERMAN MET EEN EIGEN ZAAK.
GERED GEREEDSCHAP MAAKT ER WERK VAN.

Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van. Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of kleermaker op te bouwen. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt.

‘ALS ZE VAN SCHOOL KOMEN HEBBEN ZE NU DIRECT WERK’

Father Francis Ssengendo, St. Dennis Vocational Training Centre, Oeganda

‘De hulp van Gered Gereedschap heeft de school echt vooruit geholpen. En daarmee ook de leerlingen. Zonder gereedschap is het niet mogelijk om goed praktijkonderwijs te geven. Dankzij de steun van Gered Gereedschap kan dat nu wel. Onze werkplaatsen functioneren als productie-eenheden, waar leerlingen aan echte projecten kunnen werken. Dit heeft de kans om succesvol te zijn na afstuderen enorm vergroot. Studenten vinden nu direct werk na hun opleiding. Dit betekent dat ze economisch zelfstandig zijn en daarmee ook hun gezin kunnen onderhouden. De steun van Gered Gereedschap heeft dan ook een enorme positieve impact gehad op de gemeenschap. En daar wil ik jullie voor bedanken!’

HELP MEE, TOON JE BETROKKENHEID!

Gered Gereedschap bestaat dankzij de inzet van veel gereedschap-inleveraars, vrijwilligers en de financiële hulp van donateurs. Zonder die steun staan heel veel mensen alleen in hun vaak kansloze strijd tegen armoede! Help ons daarom mee met vakmanschap in de volle breedte te ondersteunen. Dat kan op vele manieren. Kies hieronder uit de mogelijkheden om te helpen of om directe financiële steun te geven. Alle hulp is welkom!

DOE EEN GIFT, DONEER VIA DE APPOSTEL APP

Je kunt ons ondersteunen met een eenmalige gift. Voor € 25 doneer je al een volledig gevulde gereedschapskist, voor € 50 een naaimachine, de basis van een zelfredzaam bestaan. Je kunt gebruik maken van de Appostel App en direct doneren aan het Werelddiaconaat. Of wordt donateur, dan geef je structureel een door jou gekozen bedrag. Aanmelden als donateur kan direct hier online via ons donatieformulier. Alvast bedankt voor je steun!

GEEF JE OUDE GEREEDSCHAP EEN 2E LEVEN!

Het benodigde gereedschap voor onze programma’s worden in Nederland door Gered Gereedschap ingezameld via 450 inzamelpunten. Dit wordt vervolgens opgeknapt in een van onze 25 werkplaatsen en klaar gemaakt voor een 2e leven in Afrika, ter ondersteuning van het beroepsonderwijs en ondernemerschap. Heb je twee zagen in huis, een sleutelset die nooit gebruikt wordt of een naaimachine die achterin de garage staat? Lever in bij Gered Gereedschap!

HELP MEE ALS VRIJWILLIGER IN DE WERKPLAATS WADDINXVEEN

Vrijwilligers vormen het hart van Gered Gereedschap. In de 26 werkplaatsen en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zijn er zo’n 500 actief. Samen zetten zij zich met veel energie en enthousiasme in voor het gezamenlijke doel: een beter leven voor vaklieden in Afrika. Heb je zin om mee te doen? Bij de werkplaats in Waddinxveen kunnen ze je hulp goed gebruiken! Interesse? Stuur dan een mail naar pr@geredgereedschap.nl. 

LOGISTIEK PARTNER DE BAANDERIJ IN GOUDA

Per jaar verscheept  Gered Gereedschap zo’n 175.000 stuks gereedschap naar projecten in Afrika te versterking van het vakonderwijs en ondersteuning van ondernemerschap. Dat zijn zo’n 7 a 8 zeecontainers per jaar. Een belangrijke schakel in dit hele proces is De Baanderij in Gouda.

Al jarenlang werken beide organisaties intensief samen en verzorgt de Baanderij de logistiek voor Gered Gereedschap. Ze zorgen voor het transport van de gereedschappen vanuit de werkplaatsen in Nederland naar Gouda. Maar ook het internationale transport met zeecontainers over zee en land naar Afrika, is in handen van de Baanderij.

Wil je meer weten over deze samenwerking? Bekijk dan de video voor een kijkje achter de schermen. 

DAAROM GERED GEREEDSCHAP

CONCRETE PRAKTISCHE HULP
Al 40 jaar steunt Gered Gereedschap vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en gereedschappen. Onze hulp is praktisch en concreet.
We werken daarbij altijd samen met betrouwbare partners voor ondersteuning van lokale initiatieven. Directe steun zonder tussenkomst van andere partijen. Het resultaat is direct zichtbaar en meetbaar.
SAMEN ARMOEDE BESTRIJDEN
In de 26 Gered Gereedschap werkplaatsen in Nederland zijn zo’n 500 vrijwilligers actief. Praktische doeners die vol gedrevenheid gereedschap opknappen voor een 2e leven in Afrika. Samen met gereedschap-inleveraars, donateurs, fondsen en bedrijven hebben we één doel. Het bieden van concrete middelen aan vakmensen in ontwikkelingslanden voor een leven zonder armoede.
EFFECTIEF EN MET RENDEMENT
Bij Gered Gereedschap geloven we dat simpele oplossingen grote veranderingen teweeg kunnen brengen. Onze aanpak is dan ook praktisch en pragmatisch. Zo werken we al 40 jaar. Dankzij vele vrijwilligers, gedoneerde materialen en weinig overhead houden we onze kosten laag. Zo weet jij zeker dat jouw donatie goed terecht komt. En kunnen wij nog meer vakmensen helpen.

GERED GEREEDSCHAP WERKT!

Sinds de oprichting heeft Gered Gereedschap:

 2,6 miljoen

stuks gereedschap opgeknapt en verzonden

 132.000

leer-/werkplekken gecreëerd

 1.650

organisaties ondersteund

Je leest meer over onze manier van werken en behaalde resultaten op de pagina onze resultaten of in ons jaarverslag.