In de werkplaats van Gered Gereedschap in Den Haag zijn we als proef gestart met een gereedschapsuitleen. Of iemand nu op zoek is naar gereedschap om het hele huis te verbouwen, de tuin te bewerken of een schilderij op te hangen: voortaan kan diegene terecht bij de gereedschapsuitleen in Den Haag.

Jaarlijks zamelt Gered Gereedschap zo’n 300.000 stuks gereedschap in via onze meer dan 400 inzamelpunten. Niet al het gereedschap is geschikt voor een project. Deze items willen we voortaan gaan uitlenen via de uitleen. Op deze manier geven we ook dit gereedschap een zinvolle bestemming. Het lidmaatschapsgeld, verbonden aan de uitleen, komt ten goede  aan de lokale werkplaats van Gered Gereedschap. En daarmee aan ons gezamenlijk doel: het vergroten van kansen op een zelfredzaam bestaan voor vaklieden in Afrika.

Onze gereedschapsuitleen werkt als een bibliotheek. Je betaalt dus niet voor elke uitleen apart, maar een vast bedrag per jaar. Als lid kun je vervolgens onbeperkt gereedschap lenen. Als de proef in Den Haag positief verloopt zullen we de gereedschapsuitleen ook starten in andere werkplaatsen in Nederland.

Meer weten of direct lid worden? Kijk op: www.geredgereedschap.nl/uitleen