MEER JONGE MEIDEN NAAR SCHOOL!

Help je mee bij de inrichting van 40 werkplekken kleermaken en metselen?

Kashozi VTC biedt al sinds 1967 vakonderwijs aan in Bukoba, in de regio Kagera in het noordwesten van Tanzania. De gemeenschap in de regio bestaat uit kleinschalige boeren en kleine bedrijven.

De populatie van leerlingen op Kashozi VTC bestaat veelal uit jongens. In de cultuur van de regio is het niet de gewoonte om meisjes naar school te laten gaan, mannen bepalen in grote mate hoe een gezin functioneert. Dochters worden thuisgehouden om te helpen en/of geld te verdienen voor de ouders. Het naar school sturen betekent verlies van inkomen voor de korte termijn. Terwijl een opleiding een betere toekomst biedt voor de jonge vrouwen voor de lange(re) termijn.

William Shimba is de directeur Kashozi VTC: ‘Tijdens bijeenkomsten in de dorpen rondom Bukoba merkten we dat veel jonge vrouwen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar – die weinig onderwijs gevolgd hadden – aangaven interesse te hebben om naar school te gaan. Er was een verlangen om te studeren, een honger naar kennis en de wil om een vak te leren. En de wil om  een leven voor zichzelf op te bouwen.

Een goede vakopleiding als basis

Bij Kashozi VTC willen we deze jonge vrouwen een kans geven en helpen om een cultuurverandering in de regio te bewerkstelligen. Dit doen we o.a. door het opzetten van een algemeen bewustwordingsprogramma (gericht op de ouders) over de voordelen van het volgen van een opleiding. Doel is om het aantal inschrijvingen van jonge vrouwen op onze vakschool te vergroten. Leerlingen kunnen hier kiezen uit meerdere richtingen zoals o.a. metselen, metaalbewerking, kleermaken en elektrotechniek. We leren ze een vak zodat ze een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen als metselaar, timmerman, metaalbewerker of kleermaker. Daarnaast leren we ze hier ook soft-skills zoals communicatieve vaardigheden, Engels en algemene levensvaardigheden.’

Kashosi VTC heeft Gered Gereedschap gevraagd om 40 werkplekken in de vakrichting kleermaken en 40 in de vakrichting metselen  te helpen inrichten om jonge vrouwen in deze vakrichtingen te kunnen opleiden.

Doe mee!

Help je mee zodat we jonge vrouwen een goede praktijkopleiding aan kunnen bieden bij Kashozi VTC? Steun dan dit project! Er is totaal € 3.920 nodig om 2×40 werkplekken te creëren en goed in te richten. Daarvoor is jouw steun hard nodig. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam.

Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Inrichten 2 x 40 werkplekken Metselen en Kleermaken zodat jonge vrouwen praktijkonderwijs kunnen volgen in deze vakrichtingen.

OVERIGE DETAILS

     Bukoba, Tanzania
     Leren
     Gereedschappen en Machines
     Metselen en Kleermaken
     80 jongeren

BENODIGD BUDGET

     € 3.920

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

PROJECT IN BEELD