EEN BETER BESTAAN VOOR VAKMENSEN IN GHANA, HELP JE MEE?

Start gereedschap verhuurwerkplaatsen vergroot kans op werk en een beter leven.

Het leven van een vakman of -vrouw in Ghana is niet altijd makkelijk. Een gebrek aan opdrachten, het ontbreken van kennis en ervaring om (vernieuwende) producten te maken en het gemis van goed gereedschap zorgt ervoor dat een groot deel van hen leeft in armoede. 

VAKVERENIGING: ONDERSTEUNING VAN VAKMENSEN

De vakverenigingen Artisans Association of Ghana (AAG) en Maariba Artisans zetten zich in om het leven van ghanese vaklieden te verbeteren. Ze vertegenwoordigen samen zo’n 13.000 vakmensen in heel Ghana. Hun leden zijn actief als bijvoorbeeld timmerman, metaalbewerker of elektromonteur. De beide vakverenigingen ontplooien diverse initiatieven om vakmanschap in het algemeen en de positie van hun achterban in het bijzonder te verbeteren. Zo is Maariba onlangs een app gestart waarmee ze vraag en aanbod bij elkaar brengen. Particulieren die iets willen laten maken kunnen een opdracht daarvoor in de app plaatsen en aangesloten leden kunnen daarop reageren. Dit vergroot de kans op werk aanzienlijk voor hun leden. AAG zet zich in om de kennis en kunde te vergroten door opleidingen en trainingen aan te bieden. 

SLECHTS 10% LEDEN HEEFT VOLDOENDE GEREEDSCHAP

Een van de grootste uitdagingen waar alle leden mee te maken hebben is het gebrek aan goed gereedschap. Voor een gemiddelde Ghanese vakman is kwalitatief gereedschap onbetaalbaar. En dat zie je terug in de cijfers: slechts 10% (!) van de leden heeft de beschikking over het meest basale gereedschap. Het zorgt ervoor dat veel van hen ver onder hun kunnen produceert, en dat is een gemiste kans. Om hier wat aan te doen willen zowel Artisans Association of Ghana als Maariba Artisans starten met een verhuurwerkplaats. Hun leden kunnen hier terecht voor goed kwaliteitsgereedschap. Hiermee zijn de vakmensen in staat om betere en mooiere producten te maken om te verkopen op de lokale markt. Daarmee kunnen ze beter in hun levensonderhoud voorzien. Zo verhogen ze de levensstandaard van zichzelf, hun gezin en de community waarin ze actief zijn.

HELP JE MEE DEZE VERHUURWERKPLAATSEN OP TE RICHTEN?

Een mooi initiatief waar Gered Gereedschap graag bij helpt! Help je mee om deze twee verhuurwerkplaatsen te realiseren? Steun dan dit project! Voor € 25 euro kunnen we al een kist gereedschap verzorgen. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL, hier op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam. 

Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Start van twee gereedschap verhuurwerkplaatsen in Ghana ter ondersteuning van de vakmensen die aangesloten zijn bij Artisans Association of Ghana (AAG) en Maariba Artisans.

OVERIGE DETAILS

     Accra, Ghana
     Ondernemen
     Gereedschappen en machines
     Diverse vakgebieden
     350 vakmensen

BENODIGD BUDGET

     € 13.077,=

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

LOCATIE