ZE WILLEN GRAAG LEREN, HELPT U ZE NAAR SCHOOL?

Studiebeurzenprogramma biedt 35 kansarme jongeren toegang tot vakopleiding

De leefomstandigheden voor de inwoners van het Iganga district in het oosten van Oeganda zijn niet makkelijk. Er is gebrek aan werk en veel mensen leven in armoede. Door de huidige corona crisis is de situatie alleen maar erger geworden. Sinds 2012 zet Prime Vocational Institute zich in om met goede vakopleidingen het leven van de inwoners te verbeteren.

Michael Bazira, directeur van Prime: ‘Een beter leven, zonder armoede, begint met een goede opleiding. Dat is de basis. Daarmee kunnen jongeren werk zoeken of iets voor zichzelf beginnen. Dat is ook de reden waarom we zijn gestart met deze vakopleidingen. We bieden 2-jarige opleidingen aan en korte praktische cursussen in diverse vakrichtingen. En het gaat goed; we begonnen met 80 leerlingen in 2012, nu zijn dat er 280.

Toch zien we dat we niet iedereen kunnen bereiken. Veel families hebben het financieel zwaar. Als het mee zit zijn er net genoeg inkomsten voor de eerste levensbehoeften zoals eten, drinken en kleding. Geld voor een opleiding voor de kinderen is er dan niet. Terwijl een goede opleiding juist de vicieuze cirkel van armoede kan doorbreken. Soms kan er maar één kind naar school worden gestuurd. En dat is jammer, want onder jongeren die niet naar school kunnen, blijft veel talent ongebruikt. Zeker als het gaat om gemotiveerde en leergierige jongeren.

Toch naar school dankzij een studiebeurs

Samen met Gered Gereedschap willen we hier iets aan doen. Via een studiebeurzenprogramma willen we 35 jongeren uit de allerarmste gezinnen een 2-jarige vakopleiding laten volgen. We bieden ondersteuning in de kosten voor het volgen van de opleiding, inclusief de aanschaf van leermaterialen.’
Het studiebeurzenprogramma maakt onderdeel uit van een intensievere samenwerking met Prime Vocational Institute. In een 3-jarig programma zal Gered Gereedschap het instituut helpen met het verder professionaliseren van de opleiding door het leveren van gereedschappen en machines en het bijscholen van leraren. Tegelijkertijd zullen we ondernemerschap stimuleren door stageplaatsen te realiseren en starterskits gereedschap in combinatie met startkapitaal voor afgestudeerde studenten aan te bieden.

Michael ziet uit naar de samenwerking ‘Voor deze 35 jongeren is dit de kans van hun leven! ‘

Doe mee!

Help je mee zodat we deze jongeren een vakopleiding kunnen laten volgen? Steun dan dit project! Voor € 325 per jaar kunnen we een student naar school sturen. Er is totaal € 22.750 nodig. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam. 

Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Via een studiebeurzenprogramma 35 jongeren uit de allerarmste gezinnen een 2-jarige vakopleiding laten volgen.

OVERIGE DETAILS

     Iganga, Oeganda
     Leren
     Studiebeurzen
     Diverse vakgebieden
     35 jongeren

BENODIGD BUDGET

     € 22.750

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

HELP JIJ ZE NAAR SCHOOL?

Met jouw hulp kunnen ze een opleiding gaan volgen

Abdallah Lazihu
leerling

 “Ik heb voor motorvoertuigentechniek gekozen omdat ik een opleiding wil doen waar banen in te vinden zijn. Auto’s en brommers gaan regelmatig stuk, dus dat geeft zekerheid van inkomen. Daarbij houd ik van techniek. Ik wil de beste monteur worden van de stad!’

Wilberforce Kasango
leerling

“Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat de welvaart in Oeganda stijgt, hierdoor neemt ook de vraag naar loodgieters toe. Ik heb een goed gevoel over de opleiding!”

Jude Tadeo Kiirya
leerling

“Sinds mijn 10e moet ik voor mij zelf zorgen, het ontbreekt mij aan het geld om naar school te gaan. Na deze vakopleiding kan ik als loodgieter in mijn eigen dorp aan het werk. En heb ik een eigen inkomen!”