‘DEZE OPLEIDING GEEFT TOEKOMSTPERSPECTIEF, MAAKT JONGE VROUWEN BLIJVEND ZELFSTANDIG’

Abel Robert Ssekayomba, Saint Ann Foundation, vraagt onze hulp!

Soms moet je een beetje geluk hebben in het leven. Dat er iemand is die zich om je bekommert en je vooruithelpt. In het geval van de 31 jarige Abel Robert Ssekayomba was dat zijn tante Ann Muyingo. ‘Mijn moeder was op jonge leeftijd zwanger geworden en we leefden in armoede. Mijn tante nam mij onder haar hoede en zorge ervoor dat ik kon studeren. 

Het inspireerde hem om op ter leeftijd de Saint Ann Foundation op te richten. Abel: ‘In 2017 bezocht ik het eiland Buyiga. Ik was geschokt door het gebrek aan voorzieningen; zo was er nauwelijks onderwijs. Daardoor was er weinig toekomstperspectief voor de jongeren, zeker niet voor de vrouwen.

ZELFSTANDIG BESTAAN ALS KLEERMAKER

Met zijn eigen situatie in gedachten besloot Abel daar wat aan te doen. ‘Met de Saint Ann Foundation helpen we jonge vrouwen om écht op eigen benen te staan. We organiseren trainingen zodat ze leren lezen en schrijven. En we verzorgen kleermakersopleidingen voor in totaal zo’n 75 jonge vrouwen. We hebben echter veel te weinig naaimachines om dat goed te doen. Daarom vragen we jullie hulp. Met meer naaimachines kunnen we de jongen vrouwen beter op weg helpen!

KOM IN ACTIE, DOE MEE MET ONZE KERSTACTIE

Help je mee deze kerst om dit project te realiseren? Zodat we samen met Saint Ann Foundation deze jonge vrouwen een betere toekomst kunnen bieden? Steun dan dit project! We hebben 3.132 euro nodig.  Voor € 50 euro kunnen we al een naaimachine leveren. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL, hier op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam. 

Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Ondersteuning vakopleiding kleermaken met naaimachines waardoor 75 jonge vrouwen een goede praktijkopleiding kunnen volgen.

OVERIGE DETAILS

     Buyiga, Oeganda
     Onderwijs
     Gereedschappen en machines
     Vakgebied: kleermaken
     75 kleermakers

BENODIGD BUDGET

     € 3.132,=

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

LOCATIE

PROJECT IN BEELD