ZE WILLEN GRAAG LEREN, HELP JIJ ZE NAAR SCHOOL?

Studiebeurzenprogramma biedt 40 kansarme jongeren toegang tot vakopleiding

De leefomstandigheden voor de inwoners van Lilongwe in Malawi zijn niet altijd makkelijk. Er is gebrek aan werk en veel mensen leven in armoede. Door de huidige corona crisis is de situatie alleen maar erger geworden. Al vele jaren zet Music Crossroads, samen met Gered Gereedschap, zich in om met goede vakopleidingen het leven van de jongeren te verbeteren.

Gladson Msendera, verantwoordelijk voor de vakopleidingen bij Music Crossroads: ‘Een beter leven, zonder armoede, begint met een goede opleiding. Dat is de basis. Daarmee kunnen jongeren werk zoeken of iets voor zichzelf beginnen. Dat is ook de reden waarom we zijn gestart met deze vakopleidingen. We bieden korte praktijkopleidingen aan van 4 maanden richting metaal, kleermaken en sinds kort ook schoenmaken. En het gaat goed: al meer dan 400 jongeren hebben bij ons de afgelopen jaren een opleiding gevolgd. Een fantastisch resultaat, waar we bijzonder trots op zijn. Toch zien we dat we niet iedereen kunnen bereiken. Veel families hebben het financieel zwaar, zeker nu door de corona crisis. Als het mee zit zijn er net genoeg inkomsten voor de eerste levensbehoeften zoals eten, drinken en kleding. Geld voor een opleiding voor de kinderen is er dan niet. Terwijl een goede opleiding juist de vicieuze cirkel van armoede kan doorbreken. Soms kan er maar één kind naar school worden gestuurd. En dat is jammer, want onder jongeren die niet naar school kunnen, blijft veel talent ongebruikt. Zeker als het gaat om gemotiveerde en leergierige jongeren.’

Toch naar school dankzij een studiebeurs

‘Samen met Gered Gereedschap willen we hier iets aan doen. Via een studiebeurzenprogramma willen we 40 jongeren uit de allerarmste gezinnen een kortdurende vakopleiding metaalbewerker/lasser laten volgen. We bieden ondersteuning in de kosten voor het volgen van de opleiding en de materialen’ Deze opleidingen duren 4 maanden en zijn zeer praktijkgericht. Na afloop beschikt de student over voldoende kennis en praktijkervaring zodat hij of zij zelfstandig aan de slag kan als metaalbewerker/lasser. Voor deze 40 jongeren is dit een mooie kans!’

Doe mee!

Help je mee zodat we deze 40 jongeren een vakopleiding kunnen laten volgen? Steun dan dit project! Voor € 100 kunnen we een student naar school sturen. Er is totaal € 4.000 nodig. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam.

Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Via een studiebeurzenprogramma 40 jongeren uit de allerarmste gezinnen een kortdurende praktijkgerichte vakopleiding laten volgen.

OVERIGE DETAILS

     Lilongwe, Malawi
     Leren
     Studiebeurzen
     Metaal
     40 jongeren

BENODIGD BUDGET

     € 4.000

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

PROJECT IN BEELD