BOUW MEE AAN KANSEN VOOR JONGEREN IN OEGANDA!

Margaret Nankinga Penney van VECECAB vraagt onze hulp

In Kyabakadde, een dorp in het hart van Oeganda, waar de kansen schaars zijn en de jongeren dromen van een betere toekomst is er een organisatie die het verschil maakt: Vision for Empowerment Center and Capacity Building (VECECAB). Al vele jaren zorgt VECECAB ervoor dat jongeren worden opgeleid tot timmerlieden, bouwvakkers en kleermakers. De bevlogen organisatie is met haar inspanningen betekenisvol voor de lokale jongeren en heeft al vele levens positief veranderd.

Zicht op een beter leven

Drijvende kracht achter de organisatie is Margaret Nankinga Penney, de directeur. ‘VECECAB is in 2007 gestart om kansen te bieden aan de jongeren hier uit de regio. We zagen dat de hoge werkloosheidscijfers de gemeenschap beïnvloedden. We zagen jongeren worstelen en soms in de criminaliteit terecht komen als gevolg van het gebrek aan perspectief. We zijn trainingen en opleidingen aan gaan bieden aan jongeren variërend van timmerwerk tot kleermaken. De kansen op werk zijn voor onze jongeren uit het dorp en de regio toegenomen. Het hebben van toekomstperspectief heeft ook echt een grote positieve impact op de hele gemeenschap. Met steun van bevriende organisaties hebben we de afgelopen jaren al meer dan 120 jongeren getraind. Het resultaat? Niet alleen zijn er veel meer kansen op werk, maar ook de misdaadcijfers zijn gedaald. Een fantastisch resultaat!’

Goed gereedschap is essentieel

Een steeds groter aantal jongeren meldt zich dan ook aan voor een opleiding bij VECECAB. Echter, de weinige en vaak versleten gereedschappen die de school heeft belemmeren het geven van goed praktijkonderwijs, de basis van elk technisch beroep. Omdat de meerderheid van de studenten uit arme gezinnen komt zijn er ook niet voldoende middelen voor de aanschaf van opleidingsmaterialen en gereedschappen. Daarom vraagt Margaret Nankinga Penney onze hulp: ‘Als Gered Gereedschap ons zou kunnen ondersteunen met gereedschappen en machines, dan kunnen we onze opleidingsprogramma’s naar een hoger niveau tillen en meer jongeren opleiden!

Help je mee?

Met je steun draag je niet alleen bij aan gereedschappen en machines, maar geef je ook hoop en kansen aan jongeren die op zoek zijn naar een betere toekomst. Er is totaal € 3.061 nodig om VECECAB te ondersteunen. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL hier op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam.

Alvast bedankt voor je steun!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Levering van gereedschappen en machines ter ondersteuning praktijkonderwijs.

OVERIGE DETAILS

     Kyabakadde, Oeganda
     Leren
     Gereedschappen en Machines
     Kleermaken, Houtbewerking
     120 jongeren

BENODIGD BUDGET

     € 3.061,=

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

PROJECT IN BEELD