BOUW MEE AAN KANSEN VOOR JONGEREN IN OEGANDA!

Dan Ssenku, directeur Wobulenzi Institute of Vocational Training (WIVOT) vraagt onze hulp

“Samen met 2 collega’s heb ik 20 jaar geleden WIVOT opgericht om vooral de meest kansarme jongeren de mogelijkheid te bieden een vak te leren. We zijn klein begonnen in een gehuurd gebouw met een paar studenten, in de loop der jaren zijn we gegroeid tot wat we nu zijn. We hebben een eigen schoolgebouw kunnen neerzetten en hebben het aantal opleidingen sterk kunnen uitbreiden, mede dankzij de steun van Gered Gereedschap in 2020.

Positieve impact

Jullie steun heeft een enorme positieve impact gehad op onze school. Toen we de gereedschappen hadden vroegen we ons af, hoe hebben we ooit zonder gekund? Nu konden de studenten ein-de-lijk in de praktijk oefenen. Leraren zijn veel beter in staat om kennis over te dragen, vooral tijdens het praktische deel. We kunnen nu ook na afloop van de opleiding de 5 beste studenten in hun vakrichting een starter set gereedschap meegeven om hen aan te moedigen hun eigen bedrijf te starten. Dat alles maakt ons instituut opeens anders dan de anderen hier in de buurt. Opeens zijn wij dé school waar je je opleiding wilt volgen. Het aantal leerlingen is dan ook sterk gegroeid. We hebben kunnen investeren in een nieuwe laswerkplaats en meer leraren aangenomen. Ook hebben we een nieuw meisjeshostel gebouwd om de toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten.

Nog meer jongeren helpen

Ondertussen kijken we alweer verder vooruit. We willen graag nog meer jongeren in staat stellen om een vak te leren om zo een goed inkomen te verdienen. De vraag is er, maar om hieraan te kunnen voldoen, zijn meer gereedschappen nodig. Naast het inrichten van de klaslokalen willen we ook een locatie inrichten waar iedereen uit de gemeenschap tegen een lage prijs gereedschappen en machines kan huren. Dit zal positieve invloed hebben op het inkomen van de afgestudeerde studenten die voor zichzelf zijn begonnen, het maakt ze succesvoller als ondernemer. Help je mee om deze volgende stap samen met ons te realiseren?”

Doe mee!

Met jouw steun draag je niet alleen bij aan gereedschappen en machines, maar geef je ook hoop en kansen aan jongeren die op zoek zijn naar een betere toekomst. Er is totaal € 8.620 nodig om WIVOT te ondersteunen. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL, hier op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Gered Gereedschap.

Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Versterking vakonderwijs in Wobulenzi, Oeganda met gereedschappen en machines voor goed praktijkonderwijs.

OVERIGE DETAILS

     Wobulenzi, Oeganda
     Leren
     Gereedschappen en Machines
     Diverse vakgebieden
     200 jongeren

BENODIGD BUDGET

     € 8.620

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

LOCATIE

PROJECT IN BEELD