‘ZONDER GOED GEREEDSCHAP ZIJN WE NERGENS, HELPT U ONS?’

Dan Ssenku, directeur Wobulenzi Institute of Vocational Training

‘Ik heb samen met 2 collega’s in 2000 Wobulenzi Institute of Vocational Training opgericht om jongeren uit de regio de kans te bieden een vak te leren. Velen van hen maken hun basisschool niet af. De redenen daarvoor zijn divers: gezinnen kunnen de hoge kosten niet betalen, anderen geloven niet dat investeren in onderwijs voor hun kinderen lonend kan zijn. Bij WIVOT bieden we deze jongeren de mogelijkheid om tegen lage schoolgelden toch een vak te leren. Zo zijn ze na hun opleiding in staat om een goed inkomen te verdienen en een steentje bij te dragen aan het gezin waar ze uit voortkomen.

We zijn 20 jaar geleden – in een gehuurd gebouw – begonnen met een paar studenten en cursussen in twee vakgebieden. In de loop der jaren zijn we gegroeid tot wat we nu zijn. We hebben een eigen schoolgebouw kunnen neerzetten en hebben het aantal techniek opleidingen sterk kunnen uitbreiden. Inmiddels hebben we meer dan 290 studenten.

Te weinig gereedschap voor goed onderwijs

Naast de technisch inhoudelijke lesstof besteden we ook tijd aan ondernemersvaardigheden. Dit is belangrijk omdat de meeste jongeren na hun opleiding hun eigen bedrijfje starten. Zo worden tijdens de lessen producten gemaakt die lokaal worden verkocht. Op deze manier leren ze waar wel en geen markt voor is. Onze opleidingen zijn populair. De komende jaren willen we dan ook verder uitbreiden met opleidingen waar meer en meer vraag naar is. Denk aan zonnepanelen installatie en telefoon reparatie.

We hebben een grote behoefte aan goed gereedschap. Omdat veel van onze studenten uit arme gezinnen komen, hebben we niet voldoende inkomsten om hier in te investeren. Op dit moment moeten soms 6 studenten het gereedschap delen. Dat is geen doen. Zo kunnen we onze leerlingen niet de praktische ervaring bieden die nodig is om te slagen als technicus. Daarom hebben we de hulp ingeroepen van Gered Gereedschap. Met hun steun kunnen we onze studenten een betere opleiding aanbieden, dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk! Helpt u mee?’

Doe mee!

Help je mee zodat we WIVOT van gereedschappen kunnen voorzien? Steun dan dit project! Voor € 25 euro kunnen we al een vakman of -vrouw voorzien van een kist gereedschap. Er is totaal € 4.733,= nodig. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL, hier op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op rekening NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Stichting Gered Gereedschap, Amsterdam. 

Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Versterking vakonderwijs in Wobulenzi, Oeganda met gereedschappen en machines voor goed praktijkonderwijs.

OVERIGE DETAILS

     Wobulenzi, Oeganda
     Leren
     Gereedschappen en Machines
     Diverse vakgebieden
     200 jongeren

BENODIGD BUDGET

     € 4.733

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

LOCATIE

PROJECT IN BEELD