2020 was voor iedereen een bijzonder jaar. Door het coronavirus schudde de wereld op zijn grondvesten. Landen gingen in lockdown, grenzen moesten dicht en het openbare leven lag stil, zowel in Nederland als in Afrika. Veel van de vakscholen waarmee wij samenwerken gingen dicht en ook onze werkplaatsen in Oeganda en Nederland moesten tijdelijk op slot.

 

Dit had grote invloed op de hoeveelheid gereedschappen die we konden opknappen en daarmee ook op het aantal projecten dat we konden ondersteunen. Gelukkig zijn onze vrijwilligers vasthoudend en doorzetters. Zodra het weer enigszins mogelijk was, met alle veiligheidsmaatregelen in ogenschouw genomen, gingen ze snel weer aan de slag. Zo konden we toch nog – mede dankzij uw hulp – vorig jaar 23 organisaties in Malawi, Tanzania en Ghana ondersteunen met kennis, gereedschappen en machines. In de animatie kunt u de resultaten van het werk van Gered Gereedschap zien. Het zijn – zeker door de grote onzekerheid afgelopen jaar – cijfers waar we trots op zijn. We willen iedereen die hieraan bijgedragen heeft – in welke rol dan ook – dan ook bijzonder bedanken.

Wilt u meer weten? Lees dan ons jaarverslag; daarin vindt u meer informatie over hoe we onze gelden hebben besteed en welke projecten we in 2020 hebben ondersteund. Het jaarverslag is te lezen op de website: www.geredgereedschap.nl/jaarverslag.