Vaderdag, zullen we daar samen iets moois van maken? Als je je vader namelijk verrast met een gift uit de cadeaushop van Gered Gereedschap, dan help je een vader in Afrika aan bijvoorbeeld een kist gereedschap of een naaimachine. Die kan daar mee aan het werk. Mooie dingen maken zoals tafels, stoelen of kleding. En dan verkopen. Zo zorgt jouw vaderdag cadeau voor brood op de plank in Afrika. En biedt het een mooie toekomst voor een heel gezin. 

Als bewijs van je gift krijg je een certificaat op naam thuis gestuurd. Die kun jij jouw vader dan cadeau doen. En dan zorgen wij er voor dat jouw kist gereedschap of naaimachine mee gaat met het eerstvolgende transport naar Afrika. Mooi idee toch? 

SCHENK EEN KIST GEREEDSCHAP

In Nederland heeft iedereen wel een kist met gereedschap in zijn of haar kast of schuur. We hebben een hamer, zaag of schroevendraaier om snel even een klusje te kunnen doen. In veel ontwikkelingslanden is het lastig om aan gereedschap te komen. Het is duur of van slechte kwaliteit. En wat moet een timmerman zonder hamer? Zonder gereedschap, geen goede vakmensen.  

Jouw kist met gereedschap zorgt ervoor dat een vakman een opleiding kan volgen of direct aan de slag kan als (startend) vakman. Zo help je met je cadeau voor € 25 een vakman in een ontwikkelingsland aan een kist van onschatbare waarde! Je gift gaat mee met het eerstvolgende transport naar een van onze projecten in Afrika. Een mooi idee toch?

GEEF EEN NAAIMACHINE

Een naaimachine in Nederlandse huishoudens is veelal een hobby instrument. In ontwikkelingslanden is het de sleutel tot een zelfvoorzienend leven. De kleren die ermee gemaakt worden, kunnen worden verkocht. Op die manier komt brood op de plank en kan een gezin worden onderhouden. Naaimachines in ontwikkelingslanden zijn vaak duur, niet voor handen of kwalitatief niet goed. Met een naaimachine, geeft Gered Gereedschap kansarme jongeren in Afrika een kans praktijkonderwijs te genieten of direct aan de slag te gaan als kleermaker.

Met je cadeau van € 50,- kan Gered Gereedschap een naaimachine inzamelen, opknappen en verschepen. Dit is inclusief bijbehorende starterskit met schaar, naalden, garen en oefenlapjes. Jouw naaimachine zal met het eerstvolgende transport verscheept worden naar een (startende) kleermaker in Afrika.

DONEER EEN BANKSCHROF

Een bankschroef, zaag, houtschaaf of elektrische boormachine, noem het maar op: daar waar in Nederland een overvloed aan is, is in ontwikkelingslanden enorme behoefte. Gered Gereedschap kent geen overtollig of oud gereedschap. Het grote team aan vrijwilligers met jarenlange werkervaring kan vele stukken gereedschap een nieuw leven inblazen, een nieuw leven bestemd voor de mensen in ontwikkelingslanden 

Gered Gereedschap heeft grote idealen, maar denkt klein. Of het nu gaat om een handboor voor een ervaren timmerman of een zaag voor een jonge leerling; elk stuk gereedschap kan een verschil maken voor die ene persoon die staat die staat te popelen om aan de slag te gaan. Voor € 5,= kan Gered Gereedschap een school of startende ondernemer blij maken met een bankschroef en helpt u mee om die ene kleine zelfstandige groot te maken!

SCHENK EEN VEILIGHEIDSSET

U heeft ze vast al eens gezien, de veiligheidsvoorschriften om een bouwterrein te mogen betreden. Veiligheidshelm, stofkapje, oorbeschermers, om er maar een aantal te noemen. Deze zaken zijn natuurlijk niet voor niets vereist. In veel landen is het vaak onmogelijk om deze beschermingsmiddelen aan te schaffen, met als gevolg dat er veelal onder gevaarlijke omstandigheden gewerkt wordt.

Vooral in het technisch onderwijs, waar beginnende leerlingen voor het eerst in aanraking komen met een boor, hamer of slijptol, zijn beschermingsmaterialen voor de ijverige studenten onmisbaar. Voor € 5 kunnen wij een complete set persoonlijke beschermingsmiddelen versturen.