VACATURE: VOORZITTER GERED GEREEDSCHAP

Gered Gereedschap steunt vakmensen in Oeganda, Malawi, Tanzania en Ghana met kennis, kunde en middelen. Onze projecten richten zich op het versterken van het vakonderwijs en stimuleren van (technisch) ondernemerschap. Het geeft kansarme jongeren de mogelijkheid om een zelfstandig bestaan op te bouwen zonder armoede als vakman of -vrouw. Ook stimuleren we circulariteit door het hergebruik van gereedschap en bieden we in onze 25 werkplaatsen verdeeld over het land zo’n 500 vrijwilligers de kans om aan een betere wereld bij te dragen.

Voor het versterken van het landelijk bureau in Amsterdam zijn we op zoek naar een enthousiaste:

Voorzitter m/v

Als voorzitter ben je, samen met de andere bestuursleden, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Gered Gereedschap. Je denkt mee over het beleid voor de lange termijn en ondersteunt ook de staf van 4 parttime ZZP-ers en vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor de projectontwikkeling, fondsenwerving, logistiek en PR & Communicatie in de dagelijkse operatie. Het bestuur bestaat momenteel uit 3 personen, een of twee extra bestuursleden zijn welkom.

Je weegt belangen af, houdt de sfeer goed en werkt samen met een gemotiveerd team. Er is regelmatig onderling overleg en een maandelijkse vergadering met de ZZP-ers. De bestuursvergaderingen staan onder jouw leiding, waarbij je zorgt voor een effectieve besluitvorming. Het bestuur is eindverantwoordelijk en neemt de beslissingen in collegiaal overleg. De onderlinge sfeer is uitstekend.

Belangrijke uitdagingen voor de naaste toekomst zijn:

  • Updaten en aanscherpen van de strategie: hoe verder groeien en projecten beter beheren
  • Evaluatie van het huidige organisatiemodel: past dit nog wel bij maatschappelijke ontwikkelingen en verdere groei
  • Opzetten en evalueren van een lokale NGO in Uganda.

Wat zoeken wij?

Wij zoeken een ondernemende en ambitieuze man/vrouw met bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring. Bij voorkeur met ervaring in de ngo-sector op het gebied van sociaal ondernemerschap en/of fondsenwerving en/of Afrika. Iemand die positief staat tegenover de missie van Gered Gereedschap en die graag een bijdrage wil leveren aan de verdere groei en professionalisering van onze organisatie.

Je hebt de mogelijkheid om een paar uur per week vrij te maken om je in te zetten voor Gered Gereedschap. Ook ben je bereidt om je netwerk te mobiliseren om meer mensen bij de organisatie te betrekken. Uiteraard worden onze grotere projecten in Afrika af en toe door bestuursleden bezocht, maar omdat we zorgvuldig met onze middelen omgaan proberen we dat wel te beperken.

Wat bieden wij?

Een zelfstandige en uitdagende, onbezoldigde bestuursfunctie binnen een gedreven bestuur. Een mooie kans om jouw managementervaring in te zetten om de toekomst en verdere groei van Gered Gereedschap mede vorm te geven en daarmee helpen de armoede in de wereld tegen te gaan.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze bestuursfunctie, download dan de profielbeschrijving met uitgebreide informatie over Gered Gereedschap. Heb je daarna nog meer vragen, of wil je direct reageren, neem dan contact op met Bob de Koff, de huidige voorzitter van Gered Gereedschap. Hij is per mail of telefoon bereikbaar via bob.dekoff@geredgereedschap.nl of 0646206222.

CONTACT

     Bob de Koff, voorzitter Gered Gereedschap
     bob.dekoff@geredgereedschap.nl
     06-46206222

DOWNLOAD

     Profielbeschrijving Voorzitter Gered Gereedschap