40 JAAR GERED GEREEDSCHAP

2022 is voor ons een bijzonder jaar. Dit jaar is het namelijk 40 jaar geleden dat Gered Gereedschap werd opgericht.

Wat begon als een kleinschalig initiatief met een bescheiden werkplaats in Amsterdam en het verzenden van een aantal kistjes gereedschap in het eerste jaar, is inmiddels uitgegroeid tot wat het nu is: een organisatie met 26 werkplaatsen, 450 inzamelpunten en 500 vrijwilligers die per jaar zo’n 100.000 stuks gereedschap opknappen en verschepen.

Dit succes bouwen we inmiddels verder uit en ondersteunen we vakmanschap in de breedte. In de praktijk betekent dat we nog meer inzetten op kwalitatief goed vakonderwijs, bereikbaar voor iedereen. We zorgen er voor dat leerlingen na hun vakopleiding aan de slag kunnen en stimuleren ondernemerschap.

In die 40 jaar heeft Gered Gereedschap al veel bereikt, mede dankzij jullie steun. We zullen dit jaar op verschillende manieren aandacht besteden aan ons 40 jarig bestaan. Onder andere vragen wij jullie steun bij een aantal speciale projecten waar we actie voor gaan voeren. Ons speciale logo zul je dus regelmatig voorbij zien komen; blijf ons dus vooral volgen en steunen!

JUBILEUMPROJECT  40 JAAR   I   SAMEN IN ACTIE VOOR

‘HELP MEER JONGE MEIDEN NAAR SCHOOL!’

WILLIAN SHIMBA, KASHOZI VTC IN TANZANIA VRAAGT ONZE HULP

In de cultuur van de regio Kagera in Tanzania is het niet de gewoonte om meisjes naar school te laten gaan. William Shimba, directeur van partner Kashozi VTC: ‘We merken een grote behoefte onder jonge meiden om te studeren, om een vak te leren. Bij Kashozi VTC willen we deze jonge vrouwen een kans geven. Juist ook omdat een opleiding een betere toekomst biedt voor jonge vrouwen voor de lange termijn. Dit doen we o.a. door het opzetten van een algemeen bewustwordingsprogramma (gericht op de ouders) over de voordelen van het volgen van een opleiding. Doel is om het aantal inschrijvingen van jonge vrouwen op onze vakschool te vergroten. Samen met Gered Gereedschap willen we 2 x 40 werkplekken in de vakrichting kleermaken en metselen realiseren zodat we die jonge vrouwen in deze vakrichtingen kunnen opleiden. Help je mee?

     40 werkplekken Metselen en Kleermaken creëeren voor jonge vrouwen
     Bukoba, Tanzania
     Leren
     Gereedschappen en machines
     Benodigd budget: € 3.920

      Lees meer

GERED GEREEDSCHAP WERKT!

Sinds de oprichting heeft Gered Gereedschap:

 2,6 miljoen

stuks gereedschap opgeknapt en verzonden

 132.000

leer-/werkplekken gecreëerd

 1.650

organisaties ondersteund

Je leest meer over onze manier van werken en behaalde resultaten op de pagina onze resultaten of in ons jaarverslag.

40 JAAR GERED GEREEDSCHAP   I   BERICHTEN VAN PARTNERS UIT AFRIKA

40 JAAR GERED GEREEDSCHAP   I   OP BEZOEK IN NEDERLAND